Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 4 juli 2014

SAGOLIKA VYER OCH HUSMORSTIPS

Ett bra husmorstips som jag hittade i en tidning när det gäller stopp i vasken. Ja inte när det är tvärstopp utan när det börjar rinna undan lite väl sakta.
Det är att först hälla i ett par msk bikarbonat och sen på med ättikssprit så det bubblar. Låt verka ett tag och sen spola med hett vatten.


Ett annat är att koka upp vatten och lösa upp maskindiskmedel i detta och sen hälla i vasken. Toppen med tips,detta kommer från bloggvännen Marika

En underbar bild som dottern skickat från deras Norge resa, otroligt vackert, eller hur?
Igår kväll kom dom hem igen från sin tvåveckorstripp, och systemkameran är laddad med mycket bilder. Jag fick även en del skickade till mobilen...**

13 kommentarer :

Anonym sa...

Hej du..Här skiner solen sen tidigt i morse,skönt..Ja vi pysslar med flytt ett tag till,,jag ska snart åka till gala stället för att hämta ett lass brasved,kanske följer med lite andra prylar oxå,vi har bott i det nya huset sen i söndags,lite kappsäckboende,det tar väl ett tag innan allt är på plats..Jag åker hem på lördag,då laddar jag om för en tripp till lappland på måndag,,det är "Återvändardag" i byn på onsdag den 9:de..Haé Kram.

Paula´s Blogg sa...

Bra tips :) Ska testas :)
Mulet i morse, men nyss visade sej solen så vi får hoppas på det bästa!
Ska åka o handla idag....morgondagen oplanerad hittills, söndag grannens sons konfirmation..

Ha en fin helg!

Kram

Decdia sa...

Tips är alltid bra! Det har kommit en del degsmet i vår vask, jag skulle kanske ge den en behandling... Hmmm.

Mickis sa...

Lite husmorstips är aldrig fel :-)
Detta med upplöst maskindiskmedel & hett vatten VET jag att det fungerar. Har löst proppar många ggr med det. Var en rörmockare som var här en gång som tipsade oss. Men det fungerar inte med vanlig diskmedel för det löser inte upp fett så bra..

Vackra foton från Norge :-) Verkligen!
Skönt att de är påväg hem igen.. alltid skönast att ha dem "inom räckhåll" ;-)

Kram

Anonym sa...

Ja det stämmer,,återvändardagarna brukar vara en vecka senare,,men Ormsjödagen ligger en vecka tidigare än de närliggande byarnas dag,var så även förra året,,men det brukar dyka upp folk man inte träffar annars.Haé Kram.

Ama de casa sa...

Fantastiskt fint!

Och tack för tipsen! Min vask beter sig lite slött just nu...
:-)

yvonne sa...

Det med ättika och bikarbonat visste jag det kan man använda i toan också! Ja idag har det varit sol och varmt! Kram!

Veiken sa...

Det är en helt fantastisk resa din dotter har varit ute på nu. Vi var i nord Norge förra året och det var en helt otroligt upplevelse, Vackert som man bara drömmer om! Kram på dig!

yvonne sa...

Där brukar vara två damer i TV som städar hos folk Tror det heter Rent hus. Dom har såna bra tips om hur man kan få rent utan en massa farliga medel. Inget bra på tv ikväll så jag kryper ner i slafen med en bra bok. Nattikram och Pööss

Anonym sa...

Mors.Ja fredagen var en kanondag i många hänseenden,det mesta är nu flyttat,vi hade inflyttningsfest i går kväll.Sonen var supernöjd med den nya grillen,så vi åt smarrigt nygrillat och drack gott.Jag kör hemåt senare i dag,för att ladda om för norrland på måndag..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

En underbar resa din dotter gjort! Min Werona har dragit till fjälls i Norge och skickat underbara bilder därifrån.
Tack för d fina tipsen! Kramiz

Camilla sa...

Alltid bra med husmorstips :)
Ja, vilken resa dom gjort!
Kan tänka mig att det blev måååånga bilder :)
Kram!

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Sådana tips är alltid bra att kunna, för hur det än är finns det riktigt giftiga propplösare som kostar mycket!!