Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 12 december 2014

LUCIAFIRANDE OCH JULKLAPPSTRÄNGSEL

I dag på morgonen åkte jag iväg till Idas dagis för att se hennes sista Luciafirande där. Nästa år går hon i förskoleklass och är förmodligen med i kören, så då blir det kyrkan som gäller.,
Jag minns hennes första Lucia på dagis, hon var fundersam på varför alla var utklädda och det var ljus överallt. Hon skulle minsann inte stå med dom andra, utan stod framför alla med nappen i munnen.

Det året 2010 var det mycket snö till Lucia, och då stod dom ute och sjöng....
Men som sagt till sommaren slutar hon på dagis,lilla stora tjejen.
Istället börjar lillebror Alexander som hade namnsdag idag på dagis. Men han tränade på att vara den sötaste tomtenissen....
Amanda var med en stund innan hon skulle till skolan,
Systrarna "bus" ♥♥
Amanda gillade inte att klä ut sig till tärna till sitt första Luciafirande.....

Ja idag har jag även varit ute till köpcentret  och trängts med en massa folk. Jag skulle köpa julklapp till LG också. Men det gick bra, jag visste precis vad jag skulle ha....
Det som gick mindre bra det var att hitta bilen sen när jag kom ut på parkeringen. Jag hade ställt den på en annan del av parkeringen än jag brukar för att det var så mycket bilar, och då var det kört.
Men jo, jag hittade den till sist, och jag är inte ensam om att leta efter bilen. Jag morsade på en annan kvinna som säkert var yngre än mig, och hon såg lika sökande ut. Så vi bytte några ord..**..
Haa de...♥


13 kommentarer :

yvonne sa...

Oj vad tiden går fort !! Goa barnbarn ni har . Du... jag brukar också leta efter bilen. Brukar trycka på nyckeln så att jag ser var den står! natti med dej vännen Pöösss och kram!

moi sa...

Tiden går verkligen fort, och fortare går den ju äldre man blir. Eller??
Dina lussetöser och din tomtepåg är så söta och fina!
Minns min egna dotters envishet vid ett lussetillfälle.
Hon ställde sig allra längst bak när kören skulle sjunga.
Det enda som syntes var hennes fötter. Tänk vad saker o ting förändras :)
Kram

yvonne sa...

Godmorgon!Jag har sovit bra i natt! Hoppas att du också gjort det! Jag ska också till tandläkaren! Ha en bra lördag Morgonkram!

Anonym sa...

blir lite annat i snön :)

yvonne sa...

Vännen Nu är jag orolig!! Du MÅSTE ta det lugnt!! Jag mår bättre men,måste ta det lugnt ett tag till Stor Krya på dej kram!

Gittan sa...

Så söta barnbarn du har och det är ju livets efterätt. det är klart att man undrar varför alla är utklädda och har ljus med sig. ha ha. Tänk vad fort dom växer, det vill till att hinna med.
Ha en skön kväll. Kramar.

Decdia sa...

Sååå söta barnbarnen är! Det måste ha kommit en tår i mormorsögat när de sjöng!

yvonne sa...

Var rädd om dej vännen!! Det finns bara en av dej!! Nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng Du.. till och med täckena är nytvättade De du!! Nattikram och pössssss

Maria sa...

Huvudsaken är att dom små har det roligt vilket dom står där fram å sjunger eller blir lite som en åskådare. Jag vet när jag jobbade som dagmamma viket pysslande det var på lucia att få ihop ungar och sångerna, kul är det iallafall. Jo nog är det så att lånehunden får stanna här hos mig Leo och jag har han ihop. Ibland saknar jag Kajsa så in i den trots att Seb är här, hua. Jag vill också ha snö, natt tills igår snöade det och åskade på samma gång, snön försvann snabbt igen.
Ha en jätte skön tredje Advent/kramen

yvonne sa...

Goförmiddag! Har sovit gott i min renbäddade säng! Var rädd om dej vännen ..Jag mår lite bättre idag!

TantGlad sa...

Tänk så dom växer barnen och blir stor fort. Jättefina bilder på luciafirande.
Ja trängas får man allt göra såhär års. Men det hör till liksom.

Ha nu en jättefin Tredje Advent.
Kramelikram från mig!

yvonne sa...

Hoppas att allt är bra med dej!Nu ska jag natta mej! Ger dej stor kram och pöööösssssssss

Majken sa...

Haha jobbigt när man inte hittar bilen ;-)

Vilka söta lucior o söt tomte :-)
Det saknar man när barnen blivit stora o man inte har ngr barnbarn... Mysig tradition ❤️
Kram