Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 4 augusti 2014

ENDA SVALA PLATSEN

När det är supervarmt ute så ska man ju bomma igen och dra ner persienner,rullgardiner eller markiser för att hålla värmen ute. Sen när det blir lite svalare och kanske blåser då öppnar man upp och försöker få genomdrag.
Men igår var det bara att lucka igen för att hålla den fuktiga tropiska värmen ute. Vindarna som blåste var  varma som luften hos en hårfön,ingen lindring där heller.  Till o med LG som aldrig beklagar sig när det är varmt tyckte det var jobbigt i går. Men det var för att luftfuktigheten var så hög.
Idag ska det kunna gå upp till dryga 34 grader, bara att hoppas dom har fel....
Ett ställe som är skönt att sitta eller ligga det är vid fläkten som jag köpte på Rusta,och den går dygnet runt nu. Men jag läste igår att det är slut på alla fläktar nu,till o med små handfläktar har gått åt.
Ja jisses, hundarna har fått sin morgon promenad och dom lär inte göra så många knop idag heller...
Ett par maskiner ska jag tvätta i dag och det lär torka snabbt. Hänga upp och sen plocka ner igen efter nån halvtimme....
Haa de...♥

14 kommentarer :

yvonne sa...

Nu har vi regn!! Det har åskat och det verkar som om det ska bli mer åska.Ett bra tips .... Gå naken vännen så blir du inte svittig mellan kläderna :-) Kram!

Anonym sa...

Ja det är för hemskt med denna värmen,ingen vind är det heller,nä jag sätter mig nog i bilen och svalkar av mig en stund..
Ja min bror tycker det är kul att spela för di gamla,dom uppskattar verkligen dessa musikstunder..Haé Kram.

yvonne sa...

Jag vet att du är en vacker nudist! Så ut med dej! Kram!

Anonym sa...

Hej du,,Ja fy bubblan så varmt det blev i dag,som tur är så började det att fläkta lite nu mot eftermiddagen.Jag besökte en gammal arbetskamrat som bor i Utvalnäs en fd,fiskeby några mil norr om Gävle,där var det en skön sval vind från havet som gav lite svalka..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Ja, nog är det jobbigt när det blir alltför varmt. Enda fördelen är nog just den att tvätten torkar snabbt :-)

Rigmor sa...

Jo då...+34 orkade termometern upp till...jag trodde jag skulle försmäkta ett tag här på eftermiddagen. Och inget regn fick vi...bara lite hotfulla moln vid trädtopparna.
Zambo vägrar gå vissa kvällar, när han ser att jag tar fram kopplet lägger han sig ned...tolkar det som att jag får gå själv om jag envisas...På morgonen går det bättre, men inte för långt, för då vänder han.
Ha det gott och pussa lite på nosarna från mej!!
Kram kram

yvonne sa...

Nu ska jag kämpa mej igenom sista delen av Beck sen blir det att nanna ! nattikram och pöööss

Fenixmonas sa...

Ingen tryckande värme här inte, gårdagens våldsamma oväder drog ner graderna rejält så idag har vi bara 16 grader nu på morgonen. Kramiz

yvonne sa...

Godmorgon! Jag klarade av hela beck!Morgonkram!

Gittan sa...

God morgon.
Jag har just klarat av morgonpromenaden, nu blir det en sväng till stan för lite jobb i ef / kväll.
I dag är det bättre väder här, lite mer luft.
Kramar.

Mickis sa...

Ni har fått den subtropiska värme vi haft... Vi har det aningen svalare nu men varmt ändå o igår åskande det o regnade så att vi höll på att bli "dränkta"
Både tv o internet slogs ut för alla i bostadsområdet...

Vi har 2 fläktar som vi använder flitigt denna sommar... Tur att de finns men det var tydl brist på dem i hela landet...

Ha en fin dag!
Kram ❤️

Browneyedgirl sa...

Inte blev det många knop igår :)
Idag är det svalare.
Skönt, ha en fin dag, kramen

Decdia sa...

Riktigt varma dagar är det skönt att göra ett besök i en mataffär, vid kyldiskarna kan man ju till och med frysa lite! ;)

ansepanse sa...

Sv: nej, det är inte något som hänt här, det känns bra i hjärtat att höra att du/ni saknar mig
ha det gptt vännen
kramar