Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 25 februari 2013

DET ÄR SEGT I DAG**

Ja det är inte segare än vanligt med mig** men ute är det ett mjölkvitt dis som långsamt håller på att försvinna. Man ser en blek sol bakom som håller på att jobba sig igenom. Nu börjar man längta efter dom där dagarna med sol och takdropp.

Jag har varit och beställt tid för trimning av Bamse, det börjar bli dags nu han ser ut som en rund pälsboll hela han. Det blir lättare att kamma och borsta igenom sen också. Visst, lite håller man efter själv men nåt större ingrepp ger jag mig inte på. Men det var väldigt fullbokat så om en dryg månad är det dags, men då blir han vårfin och fräsch.
Igår var vi till den nyöppnade jourkliniken för hund och katt. Nånting väldigt efterlängtat här kan jag lugnt säga. Det var öppet hus så man fick gå runt och titta. Jag hade sån tur att jag kom på en guidad tur med en av eldsjälarna.
Innanför entré dörrarna var det fullsmockat med folk,och parkeringen var lika full den så bilen fick man ställa en bit ifrån...
Ett utav alla behandlingsrummen,
Uppvaknings burar för småhundar..
Den fina bassängen med en schäfer som tränade,
Rummet för sista avskedet, så fint ordnat och utanför kunde man ställa bilen och gå direkt in,och ville man så kunde veterinären komma ut till bilen, många hundar känner sig lugna och trygga där. När resurser finns så skall en veterinär efter önskemål komma hem,det finns många efterfrågar det.
Ja ingen kommer undan när den dagen kommer,bra om det går att ordna så fint som möjligt....

                             
                           

16 kommentarer :

Carina Sjölund sa...

Kom och hälsa på mig vännen, då ska du få stålande sol och gosande värme. För det är så vi har det idag♥
Vad tror du Bamse tycker om att få bli trimmad?? men det går nog jättebra♥
Om du är lite "nyfiken" kan du titta in hos mig, och se dotterns nya rum :)
Hoppas även solen kommer att lysa på dig♥
Kramen♥

Siita sa...

Hejsan Mita. Var ligger den kliniken? Lakris börjar bli gammal o jag vill han allt gott. Inget billig på COOP på mat än. Det andra var normala priser med rabatt. Barnkläder till 75% var billigt. Kram

Aurora sa...

Vad fint. Allt det bästa till våra vänner. kram

moi sa...

Det var verkligen en fin klinik. De har tänkt på både ägaren och djuret, vilket inte är så vanligt.
Solen har varit hos oss idag, så snart är det allvar med jakten på vårtecken.
Kram

Herr Nilssons Fru sa...

Häftigt, de verkar ju kanonbra. Allt för våra fyrbenta vänner.
Kramiz

Rantamor sa...

Ja där såg det verkligen fint ut och fanns hjälp och rum för alla dom fyrbenta...ja kanske tvåbenta också...tänkte på fåglar...=)

Hoppas att trimmningen går bra.

Tjingelingen från Rantamor.

Yvonne ♥ sa...

Så fin klinik ni har fått.Bamse tycker säkert om att få av sig vinterpälsen när det börjar bli varmare...Jag är inte så förtjust i semlor.Det var jag som väckte tuppen idag.har varit i Trelleborg över halva dan.. Kram!

Annette sa...

Vilken fin klinik ni har fått.Jag vill också veta var den ligger.I dag har man fått njutit av solen i alla fall.Har nästan varit ute hela dagen.Vi till och med tog våran lunch ute.Det smakade så gott att äta ute i solen.Tur man har två korthåriga som inte behöver klippas.Syrrans gubbe klipper själv deras hund.Men han har ju vanan inne sen många år.Ha det gott.Kram

Rigmor sa...

Inte såg jag dej...men en massa människor var det!! Och jag vart mäkta imponerad över anläggning, så nära och bra för oss också...nu orkade jag inte stå i kö för att "skriva in" oss, men vad jag förstod så kunde man bli medlem där. Ska läsa på lite och se vad det innebär.
Märkligt väder idag, här hemma var det en dimma som aldrig förr, nästan kusligt men riktigt vackert.
Ha en skön kväll vännen!!
Kram kram

Husfrun sa...

Å fy, nu blir jag nästan lite tårögd, men visst är det så att den dagen kan vi inte undvika. Och då är det ju fint att vi kan ordna så fint som möjligt för våra älskade vänner.
Kram.

Mickis sa...

Ja vad man längtar efter sol & takdropp & fågelkvitter... VÅR.. snart är vi där.. har känt en försmak idag :-)

Vad fint det är på djurkliniken :-)
Vad bra ordnat med avskedsrummet. Bra att ha en djurklinik i närheten :-)

Skönt för Bamse att bli klippt. Där jag klipper Zingo brukar det vara mellan 3-5v väntetid. Förut klippte jag honom på ett annat ställe då var man tvungen att boka in ny klipptid samma dag som man klippte hunden. Sån vänte tid vär det. Minst ett halvårs väntetid för nya kunder. Man skulle kanske bli hundfrisör, verkar vara ett bra jobb...

Ha en fin kväll!
Kram

Hörni sa...

Usch vad hemskt, men fint med avskedsrummet. Har svårt att föreställa mig hur det kommer att kännas..

Visst längtar man efter vår nu. Lite sol och värme tack. :)

Yvonne ♥ sa...

Nu har jag sett Dicte ,och är totalt slut. Det blir att tippa sig rakt ner i bingen.. Stor pööösss och kram!

Krönikören sa...

Vilken fin klinik! Så bra med ett speciellt rum för det sista avskedet, med egen dörr ut. Det är inte så kul att gå igenom väntrummet uppriven och rödgråten.

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Jag hörde dej när du sa pöös och kram,men jag var för trött att svara.. Ha en bra dag vännen! Morgonkram!

fianathome sa...

Fint med ett sånt centrum för våra små.
Snart är det VÅÅÅÅÅR!!

Ha en riktigt skön dag.
Kram
Fia