Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 8 februari 2013

SANDA I FÖREBYGGANDE SYFTE

Det har dom tydligen gjort på våran lilla gatsnutt. Just nu är det inte halt för fem öre. Men tidigare när det var tö och slask och sen frös på och man gick där med hjärtat i halsgropen livrädd för att halka då var våran gata tydligen helt bortglömd. Då fick man ringa och be så "snällt"..
Men nu ligger sanden där snyggt och prydligt...*
När jag sitter här vid datorn och har så bra utsikt över gatan så ser jag ibland en "gubbe" som kommer med sina två hundar, det ena en boxer och den andra en border collie,och han har dom i såna där rullkoppel som man inte har nån styrsel alls på hundarna tycker jag i alla fall. Dom kommer ca  10 meter före honom och drar så han hänger som ett snöre efter dom. Sen springer dom in i trädgårdar och pinkar och även på brevlådor och soptunnor som står efter kanten.Det är två hanhundar så det blir en del skvättande.
Jag blir så jäkla irriterad på sånt där. Nog borde man väl ha mer koll på sin hund vart den ska få pinka. Jag låter inte mina hundar lyfta på benet mot allt som finns.Utan man kan faktiskt styra upp det där.
Så, nu har jag gnällt lite..*
Apropå gå ut, så ska vi göra det nu, Bamse står och puffar på Peppe som ligger som en kanelbulle på sängen**
Haa de....♥

18 kommentarer :

Anonym sa...

Oki,ta Kanelbullen och Bamse ut en sväng så dom får busa lite i snön..
Ja den Indonesiska "Kris"dolken ställde till det för en del,,jag gissar att Mr Google fick hjälpa till..HHaé Kram.

Gilla sa...

Det var ju en fin bild på gatan och svampen med all snön. Men visst är det irriterande när man inte plogar eller saltar eller sandar.

Jag håller med dig att det är konstigt att man inte kan hålla ordning på sina hundar, utan att de får göra ifrån sig var som helst. Vi har en pub runt hörnet med uteservering och nåde Baloo om han försöker kissa där. Sen har vi en gräsmatta, där han kan göra som han vill i.

Liknelsen vid en kanelbulle tycker jag verkligen är bra. Ligger som en sån och färgen är det inte nåt större fel på.

Sv: Visst är det gott, när hon eller till och med vi kommer hem och han välkomnar oss på alla sätt. Men det blir ju inte riktigt lika intensivt, som när Matte kommer.

Vi ska resa bort ett tag och då har vi ju Matte till hjälp med posten och blommorna. Det finns portkod och säkerhetsdörr till lägenheten, så vi har inte nån större oro. Tre veckor i Puerto de la Cruz på Tenerife. Det låter väl inte så dumt?

Kram/Gilla

Husfrun sa...

Mysig gata ni bor på.
Håller med, tycker det är äckligt när folk låter sina hundar kissa mot allt och inget. Bara för att det är en hanhund måste den inte märka revir hela tiden.
Kram.

Siita sa...

Hejsan. Kanelbullen saknar pärlsocker. Nu ska vi snart åka till Nora o Thea. Ellinor ska hjälpa mej handla till en bantarpizza. Sen får hon sin karta med ägg. 20 st stora o färska för 35 kr. Kram

Yvonne ♥ sa...

Jag blir också irriterad på dom där "pensionärkopplen". Dom har inte en chans att stanna hunden om de ser något på andra sidan gatan..Jag det var många olika känslor som bubblade upp!! Jag låg länge och stirrade om du skulle komma ,men jag somnade. :-)Kram!

Mickis sa...

Naw vad gulligt... Kom Peppe så leker vi tror jag Bamse säger :-)

Jag har ett "rullkoppel" & jag tycker att det är kanon. Jag har ju koll på Zingo trots det & släpper ju inte på alla meter när vi promenerar i tätbebygt område. Men däremot kan jag släppa honom lite mer där man inte kan vara lös än ändå på busa lite... Skulle däremot inte låte honom pinka på andra brevlådor & absolut inte i andra trädgårdar... Det är nog inte fle på kopplet Utan på husse ;-)

Ha en härlig fredag!
Kram

moi sa...

Bamse går från klarhet till klarhet. Han är verkligen smart den hunden. Han skickar förmodligen Peppe som kurir "nu är det dags att ta en runda matte".
Och det är bra av dig att du styr var det är ok att pinka in sitt revir.
Kram

moi sa...

Får man fråga var i världen den ståtliga "svampen" finns?

Sussi sa...

Jag låter inte Spike gå in på andras tomter hur som helst. Precis som du säger så går det att styra upp sånt. Vi har det ganska bra hittils med Spike. Han springer inte omkring och skvätter. Han pissar en gång och då står han tills han är helt tom. Undrar hur länge det kommer hålla i sig ;)

Trevlig helg
Kramisar

Gilla sa...

I övermorgon. Tre veckor.

Kram/Gilla

Yvonne :-) sa...

Nu viker jag ihop mej och tittar på Tv från sängen.. Natti vännen Och tänk på att stänga dörren tyst!!! Pööss!

Anonym sa...

Mors,jodå,gårdagen blev en Snoozdag,sen på em blev det andykul för Loke på Studenternas det är ett 100 tal 6-7 åringar som leker bandy,efter det så blev det vuxenbandy,Sirius mot Västerås,Sirius vann med 4-2..Moa tyckte Sverige var bäst,hon menade Sirius för dom hade blåa tröjor..Men kul hade vi..Haé Kram.

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon vännen! Jag vaknade inte när du kom.Tack för Pööss och kram! Ger dej en stor morgonkram!

Camilla sa...

Nä,nog tycker man att man kan välja liiite vart ens hund ska kissa!
Vilken goding till kanelbulle ;(
Kram!

moi sa...

Aha, NU vet jag var jag har dig!!
Kram o god morgon!

Åse sa...

Vilken härlig gata du bor på, här saltar man så jag håller på att bli galen. I tid och otid sprider man ut detta elände. Även hos oss finns det hundägare som har dålig styr på sina djur låter dem lyfta på benet både här och där, läskigt. Kram och ha en fin helg

Caroline sa...

Jag passar på att fortsätta gnällandet jag då.
Flexikoppel, va jag ogillar dem eller kanske rentav de som väljer att ha dem och inte har förstånd att ta in hunden vid hundmöte.

Kram

Ama de casa sa...

Här låter folk sina hundar skita överallt, och att plocka upp det? Glöm det... Man får verkligen se var man sätter fötterna när man är ute och går...