Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 27 augusti 2013

JAG BORDE BANTA

Usch vilket tråkigt ord,och nu säger ni att " du behöver väl inte banta" Men jo det känner jag,inte mycket, men det är några kilon för mycket som gör att det känns trångt i kläderna. Dom där retliga kilona som bara smyger sig på. Nej stor och tjock är jag inte, men som sagt det goda som äts lägger sig runt mage och midja och då känner man sig inte bekväm när man ska åla sig i jeans tex.
Jag vet precis vad jag måste ta bort,och det är godis, jag älskar godis och speciellt dom där jordnöts rutorna, och sen Riesen. Men herregud, det känns som det skulle vara lika svårt att sluta med godis som det var att sluta röka som jag gjorde för många år sen.
Karaktären då? När jag kommer förbi godishyllorna på väg till kassan då är det som ett sug dit. Ja ni hör, hur ska detta gå???????

19 kommentarer :

Rigmor sa...

Men go´a du...hur trist är inte det, att banta när höstmörkret smyger sej på...*gapskratt*??!! Jag vet...för jag har försökt i nästan hela mitt vuxna liv...och varje gång, oavsett metod, det är pisstrist och...ja, jag blir aldrig så godissugen som då!! Så jag har gett upp, jag tar mina supersalta och supersura godisar, och tänker, nästa vecka så...Men jag önskar dej lycka till, för jag vet hur det känns när det stramar lite här och där.
Idag har jag beställt en bok. Intressant tänker du och höjer lite förvånat på ögonbrynet. Kantarellsök med hund. Förena nytta med nöje alltså, och Zambo ska få jobba lite när vi är i skogen tänkte jag. Låter det för optimistiskt kanske...?? Ja, ja...vi får i alla fall frisk luft...
Röntgen...gick åt pipsvängen kan man väl säga. Minst fyra timmars väntetid när jag kom dit!! Varför måste de ha semesterstängt i åtta veckor på dropin, de skjuter liksom kön framför sej bara...Så nu får jag ta min lediga torsdag och sitta där, för igår skulle jag ju hinna jobba också var det tänkt. Suck.
Ha en riktigt skön tisdag, ett fantastiskt väder är det och en lååång morgonpromenad i skogen är avklarad.
Kram kram

Rantamor sa...

*ler*...
och känner igen mig, väldigt mycket.
Nu äter jag inte mycket godis å ä inte sugen heller, men god mat är jag svag för...
och ett par glas vin till gör ju att kalorierna sätter sig ja mest runt midjan...

Men när vi varit på våt 17 dagars fjälltur så stretade mina jeans mera ned på vaderna än runt midjan...
lycka...

Tjingelingen och lycka till med bantande (vilket fult ord egentligen...)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Frukt kan hjälpa till att dämpa sötsuget en hel del, men annars kan jag rekommendera promenader och cykelturer! :)

Skonsam och ack så härlig träning :)

Siita sa...

Haha. Som jag sa till min frissa igår, lättare att sluta röka än banta. Ha det gött. Kram

moi sa...

Klart att du klarar det! Det har jag gjort!
Har du väldigt bra karaktär kan du väl införa lördagsgodis - om inte får du skippa det helt och hitta nåt annat (nyttigare) som är gott.
Lycka till!

Sanna sa...

Sitter i samma sits.
När jag var på kirurgen sist sa läkaren att det enda förutom fettsugning är motion som hjälper för bukfettet. Helt ska man ju köra hårt på morgonen innan frukost men vi som har hundar tycker ju att man rör sig ändå och ska det bli ännu mer känns det ju bara jobbigt.

Fast jag har börjat stava en extra gång/dag och då tar mannen hunden medan jag stavar iväg. Kanske något för dig också.
Sedan kan man ju gå förbi godishyllan många ggr men någon gång stanna till för att inte livet ska bli ett helvete...haha

Kramis till dig goa Mita!

yvonne sa...

Tssss banta ! Du har ju inget att ta av!!!Nu är jag hemma det har varit en härlig resa. Du får veta mer sen.. Kram!

Kenneth sa...

Ja här håller vi på o kämpar med att gå ner i vikt (INTE BANTAR) utan vi ska gå ner i vikt o sen bibehålal den vi använder nått som heter Shape up finns både till dator och som app till mobil, lägger in det vi äter o på så sätt får vi koll, jag kan äta allt bara i lite mindre omfånf, godis, chip o nu har jag ätit tårta två dar i rad o går ändå ner i vikt :)

Carina Sjölund sa...

Äsch banta bryr vi oss inte om. Vi är bra som vi är :)
Och att få ta en gobit i mellanåt, mår vi bara bra av :)

Ha en fin kväll vännen!
Kramen♥

Diana sa...

Det känns som att allt som är gott är förbjudet... Jag har noll karaktär men så har jag också formen av en boll. Haha!
Jag måste också ta tag i det hela. En vacker dag så...
Lycka till!

Veiken sa...

Du ser helt perfekt ut, men känner du att du har några hekton extra så ta bort dom,över lång tid. Lite godis måste du få unna dig! Kramar

fianathome sa...

Man får helt enkelt vara som man är tycker jag. Är man inte nöjd..ja då får man väl gilla läget..haha!
Är man tjock eller mullig eller vad man så kallar det när man inte är pinnsmal så säger ingen något. Är man smal och blir smalare så får man höra det hela tiden..Men åååååh va du har blivit mager!!
Undra varför det är helt okej att säga så för det är faktiskt lika svårt att gå upp i vikt som att gå ner. Nä man ska vara glad för sin kropp tycker jag!!
Jag tror det är viktigt att man njuter lite också av livet. Tjock, smal, lagom, ful, söt - :D
Kram
fia

Susanne P sa...

Äsch, man lever bara en gång och då ska man väl leva fullt ut!
Ta varannan godis och varannan frukt. Kan det hjälpa? ;)

Kram

Susanne P sa...

Glömde: Sv. oftast är magväskan överfull med begagnade bajspåsar... fyra hundar ger en del! ;) ;)

yvonne sa...

Oj vad jag är trött!!!!!.. Nattikram och Pööösss!

farfar0hebbe sa...

Kväller,,"Banta" detta förbannade ord..Karaktär däremot är ett fint ord,när hjärnspöket viskar "sug" då ska du säga högt och tydligt "Karaktär"
Haé Kram.

Caroline sa...

Det är första tiden som är värst. Men man måste få unna sig också :)

Kram

Fenixmonas sa...

Tycker du ser fin ut, men det du känner syns ju inte...Själv behöver jag få bort ca 20 kg så nu funderar jag på Viktväktarna...Kramiz

yvonne sa...

Morn!!! Ja det tog på krafterna att gå så mycket och att träffa så många människor och se så mycket på en dag!.. Ha en bra dag!