Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 30 maj 2014

KOLLA HÄLSAN HOS OPTIKERN

Visste du att vår ögonbotten kan avslöja  såväl ögonsjukdomar som andra, mer otippade sjukdomar?
Diabetes och högt blodtryck till exempel. Vi tycker oftast att synen är vårat viktigaste sinne, men trots det så är det bara en bråkdel som kollar ögonen regelbundet.
För att ändra på det, har optikerkedjan Specsavers infört en synundersökning där ögonbotten fotografering ingår för personer över 40 år.
Fotograferingen görs i samband med den vanliga undersökningen och tar några minuter.
På så sätt hoppas man kunna upptäcka och behandla sjukdomar tidigare.
Bra, eller hur? Det kanske man skulle nappa på.
Jag borde gå iväg på en synundersökning. Nu använder jag "vanliga" läsglasögon, men det känns att dom inte räcker till riktigt längre.
LG tjatar på mig, det gäller att få tummen ur bara.....

                                  

Idag är det fina vädret borta, det blåser mer och är svalare. Regndroppar faller lite då och då.
Klämdag är det och mycket folk i farten. Jag tog en tur ut till köpcentret förut, men det skulle jag inte ha gjort.Alldeles för mycket folk för mig så jag blev inte länge där ute..** Men en fika tog vi i alla fall.
I ugnen står en "pulled pork, eller snarare fransyska" och gottar sig. Jag räknar med att den är klar frampå eftermiddagen. Perfekt matlagning....
     Ni som inte har testat det måste absolut göra det. Otroligt mört blir köttet,
Ses....♥
 friday-graphics-12.gif
                   

11 kommentarer :

Decdia sa...

Jag har själv haft stora problem med mina ögon då jag hade för högt tryck i ryggmärgsvätskan och den kring hjärnan. Detta gjorde att synnerven skadades och jag fick i många år gå och kolla ögonbottnarna.
Nu var det länge sedan, ska nog boka en tid hos en optiker så att de får kika på det... skulle ändå behöva en synundersökning med.

badtant.bloggo.nu sa...

Lät riktigt intressant detta att man kan se om man har eller kommer att få få diabetes eller högt blodtryck. Pulled pork är riktig gott och perfekt då det sköter sig själv där i ugnen.
Smaklig måltid och ha en fin helg.
Kram

Aurora sa...

Låter gott. Har faktiskt aldrig provat men jag har hört att det ska vara sååå gott. Kram

yvonne sa...

!ja .. vi har haft sol hela dagen. Det har varit blåst också ,så man har inte varit så svitt mellan kläderna.Spara fotona vännen Det är så förargligt att förlora dom......Gå iväg med dej till ögondoktorn!!!!!...... kram!

Gittan sa...

Vad bra det låter med undersökning hos optiker, jag har haft min progresiva ett par år nu men börjar känna att det är svårt att läsa, kan det va åldern....hm
Ska gå och kolla det, men som du säger svårt att få till det.
Pulled Pork har jag hört mycket om det blir till att prova när mitt kök är igång.
Här har det kommit lite regn och det behövdes men hoppas det blir fint sen.
Kramar.

Rigmor sa...

Kanske vore idé att kolla synen igen då...och inte hos min vanliga optiker då...dels är dom visst dyrast i stan, och sen tror jag inte de gör ögonbottensundersökning där. Jag har ju glasögon för jämnan nu, annars skulle jag famla runt i livet...
Ja du...vad skulle vi ut till Marieberg och göra?? Eller jag gjorde en snabbutryckning när jag åkte från jobbet, behövde lite nyttoprylar innan vi drar till Gotland snart. Så nu blir det ett uppehåll med bloggandet för min del, så du inte tror jag ramlat av pinnen...
Ha en skön helg vännen och vi får hoppas sol och värme snart är tillbaka!!
Kram kram

yvonne sa...

Ser filmen på fyran.Den är spännande men jag blir så rädd att jag kryper ner i bingen och ser färdigt och biter i kudden Nattukram och pööss!

yvonne sa...

Jag vet att hjälten brukar överleva . men det är alla de andra sum dör som flugor runt om som är rälit. Jag bet bar lite i kudden.. Ha en bra dag Kram!

Ama de casa sa...

Samma här... Anders tjatar och jag borde få tummen ur när det gäller att gå till optikern. Men nån gång kanske?
:-)

Jag vågar inte testa att göra pulled pork här hemma. Litar inte riktigt på att min lilla bänkugn pallar för det. Men jag har ätit det, och det är supergott :-)

Anonym sa...

Hej du..Ja Pulled är kanon,jag har testat med Carré,,Kycklingfilé,,Nöt "fransyska",,alla smakade bra,kanske carrén tar priset tror jag...
Jasså du är ingen Fetaost fan..Då kanske du ska testa med Haloumiost grovriven..En höjdare i min mun..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja gör så,,jag testade med Haloumiost förra året,det blev jättegott,,men jag är kanske lite färgad,,jag är en Haloumigalning..Haé Kram.