Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

torsdag 29 maj 2014

MAN ÄR INTE ENSAM

Jag läste i en tidning att 94% av oss har ångestframkallande tvångstankar ibland. Ja en del lider väldigt mycket av sånt, men dom flesta får väl såna i bland. Som att man glömt stänga spisen eller dragit ur strykjärnet.
Jag kommer ihåg en gång för flera år sen när vi åkte upp till stugan i Norrland och var nästan framme efter 87 mil. Hur jag tvärt satte mig upp från min halvsovande ställning i bilsätet, ja det var LG som körde..** och skrek rakt ut...." jag glömde låsa ytterdörren" Man vet ju att sommartid när många är borta så ökar inbrotten, och så hade jag glömt låsa ytterdörren, trodde jag....
Nej det tror jag inte sa LG, men han såg lite osäker ut.
" Vi måste åka hem och kolla sa jag"  Det här var på den tiden när inte var och varannan människa hade mobil. Så det var inte bara att ringa heller mitt ute i urskogen. För såklart kunde vi ju inte vända och bara åka hem 90 mil för att kolla ytterdörren..
Men när vi kom fram till byn så gick jag in på det lilla postkontoret och fick låna telefonen och ringa till min mamma som hade nyckel och skulle vattna blommorna när vi var borta. Hon fick åka och kolla dörren, och sen nästa dag var jag in till byn igen och ringde henne,och fick svaret att dörren hade varit ordentligt låst..**
En fördel nu för tiden är att man kan nå varandra så mycket lättare och snabbare.

Idag är det ett strålande soligt väder, och nattfrosten slapp vi som tur var.
Vindarna är varmare och det känns ju skönt....
En långrunda med hundarna blev det förut och nu målar LG på verandan, jag ska väl dra igång med städningen sen blir det "ledigt"...
Ses....♥

13 kommentarer :

Anonym sa...

Hu sån hemsk tanke som slog dig,,vist tänker man väl ibland,,gjorde jag det!!! eller inte!!
Här är det sol och blåsigt,+17 med solen på termometern..Haé Kram.

Dehäreja sa...

En för mig mycket välbekant situation, men det är som du skriver: ganska snabbt och lätt fixat i dagens läge med all elektronik som finns!

Solen skiner faktiskt här också, även om det är något svala vindar.

Kram och nospussar!

Ama de casa sa...

Ja, visst är det enklare nu med mobiler överallt. Men det är ibland på gott och ont...

Jag har tvångstankar när det gäller att hänga tvätt - färgen på klädnyporna... ;-)

Gittan sa...

Visst tänker man så ibland och det är ju om man låst, stängt av kaffebryggaren eller nåt. Ju mer man tänker på det ju säkrare blir man ju på att det är glömt. Nu är det ju lättare avhjälpt med mobiler överallt.
Fyra barnbarn ja, du kan tro att man blir trött men så mysigt vi hade det.
Vi har ju haft små barn själva men dom var ju bara två och det var 30 år sen.
Stora kramen.

Decdia sa...

Det är läskigt när man blir osäker fast att man egentligen är helt hundra på att man gjort det. Får så på jobb ofta, vet att jag gjort det men när någon frågar velar jag.

moi sa...

Usch, sån där är jag jämt.
"Kom jag ihåg att...?"
När jag låser dörren brukar jag säga det högt för mig själv.
Så att jag lättare minns att jag faktiskt gjorde det, sen när jag börjar tvivla alltså.
Vädret har verkligen varit fantastiskt idag!
Ha en go kväll!
Kram

yvonne sa...

Tekniken har gått framåt Vi har larm på dörren så jag kan kolla i mobilen om det är låst .Och kan låsa och öppna från mobilen.. Nattikram och pööösss!

Herr Nilssons Fru sa...

Oj ja de var inte så enkelt allt innan mobilerna o datorn kom :) min mamma var så där minns jag, vi satt på planet en gång o hon börja yra om olåst ytterdörr....men pappa kom fram till att den var säkert lås, inte mycket de kunde göra där uppe i luften. Jag ? nä eller jo, de har säkert hänt, men jag minns inget särskilt :)
Men jag ställer mig ofta frågan, hur klarade vi av att leva utan alla dessa underbara bekvämligheter och "alltid anträffbar saker" som vi har idag :) de gick...de är jag ju helt på de klara med
Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Jag tänkte väl inte så mycket,utan snarare blev det att rädda råvarorna så dom inte blev dåliga..Men det smakade riktigt bra,blev lite Mussaka känsla i rätten..
Jag har lite regn just nu,inte så kul..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Vi somnade nog samtidigt du och jag! ha en bra dag Morgonkram!

Fenixmonas sa...

Jodå, nog har man fått för sig att man glömt saker...och ibland har det faktiskt varit så också. Visst är det mycket lättare idag med all ny elektronik, att snabbt kontakta någon som kan kolla upp det hela! Kramiz

Mickis sa...

Vilken TUR iaf att dörren var låst :-)
Ja sådana tankar kan man faktiskt få ibland.. Tur att man inte blir manisk av dem...

Ha en finfin fredag!
kram

Susanne sa...

Jodå, tvångstankar lider vi alla av. Vissa mer och andra mindre. Det har hänt massvis med gånger att man måste gå tillbaka för att dubbelkolla :)

Kramisar