Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 17 februari 2013

EN KÄMPE

Att ha långa ben och kort päls är en fördel när det är kramsnö, och det har ju Peppe. Men i stället så har ju Bamse fördelen att inte frysa så lätt med sin tjocka och långa päls.
Men i dag var det en rent bedrövlig snö att fastna, trots spraybalsam innan vi åkte i väg.

Men Bamse kämpar på, och det är inte mycket som stoppar honom. Men vi stannade ibland så jag hjälpte honom att pilla bort det värsta. Fast det blir ju som isbollar nästan.....
Så det blev hem sen och ta en varm dusch,
Haa de....♥

                 
Relax, Its Sunday

26 kommentarer :

Aurora sa...

vilka bollar han har i pälsen. Inte lätt för stackarn. Men värmen efteråt kanske uppvägde den extra bördan. Kram

Hörni sa...

Vilket elände! Man får spraya rejält precis innan man går ut för att det ska hjälpa i det vädret, men ibland får även Elsa snöbollar trots sprayen.

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, Alvin har samma problem och det är så jobbigt för de små.
Kram.

fianathome sa...

Det där är inte alls roligt! Därav en av anledningarna som jag köpte heltäckande overaller. Inte en snögnutta i pälsarna och inte något annat heller. Perfekt!
så köp honom en overall :P
kram
Fia

Siita sa...

Hejsan. Vilka snöbollar han får dras med. Katten är inte ute långa stunder nu på vintern, inte är han så långhårig heller. Har varit till Nora o kramats idag. Kram

Sussi sa...

Vi hade inte samma problem med snö som fastnade på Doris, hon vara lite korthårigare. Men däremot brukar Spike skutta runt med snöbollar lite här och där. Det fastnar massvis mellan tårna, vilket kan vara lite irriterande. Vi försöker klippa men det fastnar ändå..
Skönt att den snart smälter bort (förhoppningsvis)..

Kramisar

moi sa...

Jag minns att vår cocker blev minst 20 cm högre ibland när vi var ute i snön. Det blev lite bättre av att mer eller mindre renraka tassarna.
Visst finns det väl nån slags "skor"? Eller.
Idag vann Peppe på sitt utseende.
Kram

Annette sa...

Nämen stackars Bamse som har sådana bollar i pälsen.Är nog bra att vara korthårig och hög ibland. Vi var också ute på en lång sväng.Det är inte kallt i alla fall.Men solen saknas nu tycker jag.Kram vännen

Majken sa...

Stackars Bamse... Zingo såg nästan lika dan ut på sin promenad.. Det är nackdelen med kramsnö på små lurviga hundar... Vad är det för balsam du använder? Jag har oxå testat en impregnering till Zingos tassar denna vinter /& det hjälper faktiskt lite, men inte när det är riktig kramsnö...

Ha en fin kväll!
Kram

Yvonne ♥ sa...

Stackars Bamse! Oj vad han kämpar på......Det Är svårt att betygsätta.Min dag har varit lugn,hoppas att din också har varit det. OK sätt en flaska med kork. Kram!

ansepanse sa...

det där känner jag igen på Sluggo, det blir aldrig så för Nemo
Sv: jo, det är hundar som används som försöksdjur av Astra :(
kramar

Rigmor sa...

Gubben då...han ser ju nästan ut som en julgran med alla "kulor" dinglandes runt benen...!! Gud så dumt det där blev då...men det bjuder jag på...*skrattar*!!
Blev inte många rader idag, men jag är så trött så jag knappt vet vilken ände som ska vara opp eller ned på mej...det tar att jobba helg!!
Ha en skön söndagskväll!!
Kram kram

Diana sa...

Jag gillar när hundar har lite päls som hänger, men på vintern är det synd om dem för att snön fastnar (eller blir jättevåt) och på sommaren blir det varmt. Det är inte lätt att vara vacker. :)

Semester & Mat sa...

Kan tänka mig att Bamse njöt av en varm dusch när han kom in.
Våran Jycke har ju liknande päls som Peppe, det enda hon besväras av är snö mellan tassarna och kylan då förstås.

Kram

Anonym sa...

Kväller..Tack för receptet,den ska jag testa..Ja nu när barnen har åkt,så är det som en dammlucka har slagit igen,,Tyst,,i morgon bitti kommer ingen Loke och säger,,Farfar nu är det ljust nu kan du ta morgonbilden..Han brukar fråga,,Farfar när du har bloggat,,får jag spela på din dator då..Haé Kram

Carina Sjölund sa...

Hahaha, vad jag känner igen dessa små snöbollar i pälsen :)
När dom har legat inne en stund, så är det bara att ta fram skurtrasan :)
Mysig bild på vovsarna♥
Kramen vännen♥

Yvonne ♥ sa...

Nu har jag slötittat en stund på ettan.Såg inte slutet.Natti på dej vännen och sov så gott.. Många nattakramar och Pöössar!

Gunilla Dahl sa...

Hej där! Nu var det länge sedan. Jag har tyvärr inte orkat riktigt men tänkte ändå hälsa på hos dig och säga hej! Hoppas allt är bra med dig. Och du, vilka härliga vinterbilder med hundarna!
Kram /Gunilla

Browneyedgirl sa...

Känner igen det där med snö bollar i pälsen, ser lite roligt ut =) Även fast Bamse kanske inte tyckte det var fullt lika skoj. Men så skönt med en varm dush hemma sen <3 Sååå fina vovvar <3 Kram vännen

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Den som gick på fyran hade gått innan.Kunde inte få upp korken på flaskan,du hade skruvat fast för hårt! . Ha en bra dag!

Anonym sa...

Mors,,Ja visst är det skönt,genast,men tystnaden byts ganska snart till saknad..men till lördag ska jag åka ner till Uppsala så då blir det Snooz igen...Haé Kram.

Anonym sa...

Hi Hi bamse är ju en riktig badpojke vet ja !! Hehehehehe !!!! Ha det bra !

Camilla sa...

Oj...vilka klumpar det blev på honom.
Tur det finns varmvatten hemma ;)
Kram!

Åse sa...

Det är jobbigt med alla snöbollar som fastnar i pälsen, sådana får mina oxå. Ha en härlig måndag. Kram

Anonym sa...

Denna artikel är bokmärke värdig enligt min åsikt. Det är värt att spara för framtida referens. Det är fascinerande läsning med många giltiga poäng för kontemplation. Jag måste instämma på nästan varje punkt görs inom denna artikel.

Susanne P sa...

Vi har en granne som hade en cocker och han hade alltid snöbollar på sina öron! Sicket elände.
Kram