Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

onsdag 16 januari 2013

APELSINTIDER

Efter julhelgerna och speciellt den här tiden på året då vill man vara extra nyttig. Apelsinerna är ju som godast nu, och det känns som vi behöver dom lite mer nu också för att bli piggare. Finns det nåt godare och mer läskande än nypressad apelsinjuice och dricka?
Att skala en stor saftig apelsin är inte helt fel.  Så idag kände jag mig nyttig när jag när jag stoppade ner ett gäng apelsiner i påsen när jag handlade**

Jag lånade bilderna från Google,orkade inte fota...så pigg blev jag....*L*..

                                            

25 kommentarer :

Åse sa...

Färsk pressat är härligt gott och många goa C vitaminer får man i sig. Kram

Siita sa...

Minns när man fick apelsiner o mamma kokade saft. Gott som tusan. Kram

Diana sa...

Haha, vilken dålig reklam för c-vitaminer! :)
Jag är mer en clementinbrud, trycker att apelsiner är lite trixiga att skala. Men denna säsongen har det faktiskt blivit väldigt lite av både apelsin och clementin. Fy på mig!

moi sa...

Du har så rätt! Just nu är apelsinerna syndigt goda och det är lätt att överkonsumera. Kan man det förresten?. Idag har jag ätit 3 st och börjar få sår runt munnen. Ett angenämt problem faktiskt!
Kram

Rigmor sa...

Här går det åt mycket apelsiner, särskild blod gillar jag. Men jag blir så attans ful kring läpparna, narig, så nu ser jag ut som man gjorde i tonåren när man stod ute och pussade på pojkar i kylan...alldeles röd om munnen!! Numera pussar jag gubben, inomhus...tänk så det ändrar sej...***skrattar***!!
Ha en bra kväll vännen!!
Kram kram

Rantamor sa...

Utan skryt så pressar Rantafar under vintern varje morron apelsiner åt oss, det är så gott och jag gillar ju inte alls den köpta jucien.
Visst det blir dyrare med apelsiner, men sååååå mycket godare och nyttigare.

Tjingelingen.

farfar0hebbe sa...

Ja det blir Snoozning oxå,,men huvudanledningen är att ta Loke till Bandykul på Studenternas IP,,sen blir det mys på kvällen..Haé Kram.

Caroline sa...

Ja man kanske ska köpa ett gäng apelsiner nästa gång man handlar, såg ju riktigt gott ut :)

Kram

fianathome sa...

Finns inge godare fruktsaft än pressad apelsin.
I morn ska jag handla fler...apelsiner.
kram fia

farfar0hebbe sa...

Ja du,det kändes jättebra att följa med Loke till bandyn,,det är ju en tokig tid,eftersom mamma o pappa inte kommer loss från sina jobb,,så det var Loke som kom på att ringa farfar han kanske kan följa med..Klart då är 11 mil,en liten skitbit..glädjen som lyste i Lokes ögon när jag kom,den är obetalbar..Haé Kram.

Yvonne :-) sa...

Jag har också handlat ett gäng apelsiner.De är så söta nu.. Natti min vänn sov så gott! nattikram och nattipööss!

Fenixmonas sa...

Ja, de är verkligen jättefina nu! Jag tar med mig två till jobbet varje dag...en har jag till frukost o den andra till eftermiddagsfikat. Så himla gott! Kramiz

Kenneth sa...

pressar inte men äter många apelsiner varje vecka under vintern

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Din gubbe har inte börjat undra var du har varit när du kommer insmygande mitt i natten?? Ha en bra dag! Morgonkram!

Janne sa...

Vi brukar inte äta Apelsiner. Lilly får inte äta dom för sin mage. Däremot så dricker vi Apelsinjuice lite då och då. Ha det bra !

Husfrun sa...

C-vitamin och inte att förglömma - D-vitamin är extra viktigt att få i sig så här års. Dock äter jag inte så mycket frukt. Ytterst sällan.
Kram.

Paula`z Värld sa...

Apelsiner är så goda ! Men vår dotter Jessica är så allergisk mot citrusfrukter! Hon vet av allergin då man skalar en apelsin..lite tråkigt..

Kram på dej o ha en fin torsdag!

Yvonne ♥ sa...

Tar en paus i städandet nu.Men du... snarkar din gubbe hela dan?? Kram!

Nett sa...

Apelsiner är verkligen mumma just nu, det är gott och läskande, och att bli pigg på köpet är en extra bonus. Kram

Carina Sjölund sa...

Apelsiner är så gott. Och mycket vitaminer får man :)
Detta är enda frukten min gubbe kan äta, ja clementiner oxå går toppen. Så han tycker det är trist när den fruktiden är över :(
Kramen rara du♥

farfar0hebbe sa...

Hej du,,Ja Loke blev jättebesviken förra onsdagen när han inte kunde vara med på Bandyn,,men han föreslog att vi ringer till farfar,han kanske kan komma..Vem kan motstå den frågan,jag åker ner nästa onsdag oxå.Lite tokig tid kl 4 på em,,då jobbar ju dom flesta föräldrar..
Nästa vecka blir jag till söndag,kommer att ha Moa torsdag-fredag,Loke är i skolan,,så Moa o jag vi Snoozar hela dagarna då..Haé Kram.

Yvonne :-) sa...

OK! men bäst ändå att du smyger ;-).. Du har ju också varit i farten idag! Kram!

Veiken sa...

Jag har druckit ett glas färskpressad apelsin eller clementin de senaste veckorna. Synd att man inte kan göra det året om. Det är så himla gott! Kramar

Hörni sa...

Jag älskar apelsiner och har precis tryckt i mig en. :) De är inte så bra för min mage, men en ibland går bra.

moi sa...

Idag fick jag gå över till äpplen för det gör ont med apelsinsaft i de nariga läpparna. Men i morgon kör jag orange igen ;)