Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 4 juni 2013

VAD SKA MAN VÄLJA..PEST ELLER KOLERA?

Nu står jag här som en åsna mellan två hötappar,eller vad man säger***
Fästingmedel,och vilket i så fall? Med gift eller utan? Under många år så har jag haft korthårs hundar där man dels hinner se krypande fästingar och även ta bort såna som satt sig fast ganska så fort.
Jag har provat olika,och halsbanden Scalibor,ja dom funkade tämligen bra. Men en av mina hundar blev så dålig av det så sen har jag inte velat ha det något mer.
Peppe har använt sitt bärnstenshalsband flera somrar och det har varit bra tycker jag.Visst nån enstaka har satt sig fast,men oftast skrumpnat ihop och bara att peta bort.
Bamse har haft några fästingar på sig som hunnit bli ganska stora då det är lätt att missa dom i hans långa päls.
Igår köpte jag trots allt Frontline och tänkte droppa i hans päls. Men så råkade jag läsa om just en Cocker spaniel som blivit väldigt sjuk av det,och nu fegar jag om att använda det.

Ja nånting måste han ha i alla fall tycker jag. Nu fick jag se att det finns bärnstens halsband som funkar även på långhåriga hundar. Tidigare hade det bäst effekt på korthåriga och trasslade även in sig i pälsen.Men nu finns det en annan modell också.
Så jag tänker beställa ett till Bamse och Peppes ska jag skicka upp till dom som tillverkar så lagar dom det eftersom det har gått sönder, bra tycker jag och det kostar bara 50kr att laga.
Gå gärna in och kika hos Elvingsson
Haa de...♥

13 kommentarer :

Mickis sa...

Jag har testat de giftfria halsbanden & de funkade inte alls för Zingo.
Vi har haft scalibor & det har väl varit ok, men Zingo blev röd under halsbandet när han var nyklippt. En allergisk reaktion. Sedan ifjol kör vi med frontline droppar.Vi droppar var 3.e vecka under högsäsong. Efter veterinärs inrådan & Zingo mår bra av det så det kör jag på. Giftet är ju inte roligt att droppa på dem, men sjukdomar färstingar kan ge vill man ju heller inte att de ska få...

Du får väga fördelar mot nackdelar :-)

Ha en fin dag!
Kram

Nett sa...

Hoppas att du hittar något som funkar bra till dina hundar, själv är jag inte alls kunnig gällande fästingar förutom det att de är små äckliga kryp.. ;) Kram

Carina Sjölund sa...

Jag har aldrig haft något fästing halsband på Izor. Men funderar faktiskt på att köpa ett i år?
Dit vi ska flytta är det mycket rådjur som springer, och dom är ju riktiga fästingbärare.

Hoppas du hittar något bra till dina snyggingar♥
Kramen vännen♥

Yvonne :-) sa...

Bra att det fanns halsband till Bamse också.Jag tycker att det är bra att kunna få fjärrhjälp.Tumvantarna på ikväll!!Kram!

moi sa...

Usch detta eviga dilemma.
Sen de slutade med "riktiga" halsband till katter har Sigge fått droppar i nacken. Det har funkat hur bra som helst.
Kram

fianathome sa...

Jag står i samma val och kval..Aldrig hört talas om bärnstenshalsband.
Funkar det så som spoton?
kram
Fia

Diana sa...

Jättesvårt val! Jag vet bara en sak med säkerhet, fästingar är jätteäckliga!!!

Mallan sa...

Bärnsten? Gillar inte fästingar sådana?

Yvonne :-) sa...

Det blir värre och värre! Hittade inte tumvantarna så jag fick sitta på händerna för att få behålla naglarna. Nu tar det en stund innan jag har lugnat ner mej.Sätter en säck (pössar och kramar blandade) innanför dörren och skyndar mej hem är mörkrädd efter att ha sett filmen ...

Susanne P sa...

Åhhh...fy...jag ryser bara av att läsa detta inlägg; jag gillar INTE fästingar!
Som tur är här har vi inte så mycket fästingar med de finns.

Vi plockar kanske 3-4 st på alla hundar sammanlagt/sommar. Det är mycket nog.

Hoppas att du hittar något som funkar.

Kram

Siita sa...

God morgon. Läste på nätet om fästingmedel till djur. Provade det på katten o det funkar. Koka upp en halv kryddburk rosmarin med en halv liter vatten. Sila av i ett kaffefilter. blanda i några droppar vinäger. Spreja på. Står sej i kylen ca 14 dagar. Hoppas det funkar på Bamse med. Kram

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Jag var också nära att fega ur!Klart att jag ger mej ut med säcken fast det är mörkt och jag är rädd.Man ställer ju upp för vänner! Ha en bra dag! Morgonkram!

ansepanse sa...

sådana bärnstenshalsband har jag till båda vovvarna och så kompletterar jag med tic-clip fästingbricka till dem båda
kramar