Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

onsdag 19 juni 2013

VILL VI VARA UTAN PAPPERSTIDNINGEN?

Det har talats mer och mer om att man troligen inom 10 år inte längre har några eller ytterst få tidningar kvar i pappersform.Dom ersätts mer och mer av nätversioner och läsplattor.
Personligen tycker jag att det är sorgligt. Det finns inget bättre än att vid frukosten sitta och läsa i dagens blad.Doften av en färsk tidning är en njutning.
Man kan packa ner den i matsäckskorgen på väg till stranden.Hur kul är det att sitta med en dataskärm som knappt går att läsa när det blir för ljust? Eller man kanske inte har någon läsplatta,är teknikmotståndare i största allmänhet,eller bara är gammal och konservativ....
Jag kan visst tycka att det är bekvämt ibland att gå in på nätet och läsa i nån tidning,men  i det stora hela så vill jag ha papperstidningen kvar,sån är jag**
Bild lånad från nätet*

Fint väder i dag även om det molnat till sig nu under eftermiddagen.Varmt och skönt är det i vilket fall.
Tidigare i dag så hade jag besök av Amanda och Ida och mamma Fia. Dom hade cyklat till Stadsparken och sen vidare upp på stan där dom shoppat. Ida satt ju bakom mamma på cykeln,men Amanda cyklade hela vägen,och under hemfärden stannade dom till här för ett "vätskestopp" eller snarare fikastopp. Det blev tunnbrödsrullar först och sen fika.

Sen kom pappa Peter som slutat tidigare från skolan och hämtade upp Amanda och cykeln, medan Ida och mamma fortsatte hemåt.
Promenad med hundarna sen sjukgympa för mig. När jag kom hem sen så la jag mig i en solstol och somnade gott. Vaknade av att gubben pratade med mig.....han undrade om det fanns några jordgubbar kvar. Och det gjorde det inte, för jag hade glömt att köpa när jag var till Maxi och helghandlade på förmiddagen.
Det får bli "gubbar" på Midsommarafton istället... en stor påse med färskpotatis köpte jag,och billigt var det precis som det brukar till midsommar..
Bild från nätet*
Ikväll ska jag faktiskt göra potatismos av den gamla potatisen jag har kvar så det blir slut på den,
Haa de...♥
Hugs Picture

18 kommentarer :

Yvonne ♥ sa...

Jasså du går också på sjukgympa!! Bra då har vi en sak till gemensamt.. Idag har jag låtit alla andra bli svittiga.Solen har varit framma ,men gick och gömde sig bakom åskmolnet nu... Ha en bra kväll.Kram!

Hörni sa...

Vi har inte haft papperstidning på många år så för min del är nättidningen helt ok att läsa på morgonen. Däremot köper jag Tara, Allt om mat eller liknande ibland och då gillar jag pappersformatet. :)

syren sa...

Jag har en papperstidning och den kommer i brevlådan varje morgon,den vill jag ej vara utan.

Siita sa...

Har inte haft tidning på många år. Somnade en stund på soffan nyss. Här är mulet med nu. Kram

fianathome sa...

JAPP jag räcker upp en hand! Jag vill ha kvar min tidning (kulturblad kallar jag den för) och utan läst tidningen på morgonen tillsammans med kaffet, så blir inte dagen densamma. Gammeldags..Äh..!
Min söndagstidning, har utgått så söndagar har jag ingen och förr var det gamla hederliga Sydsvenskan som jag är uppväxt med. Sorg kan jag säga. En epok för mig tog slut. Att läsa annonser och sitta länge ..
Men man får bara hänga med det nya och läsa annonserna på blocket istället (blä)
Jag har klämt en liter jordgubbs nu och nu får man räkna med att stiga upp inatt haha..
kram
Fia

moi sa...

Jag kan knappt tänka mig en morgon/frukost utan sällskap av min papperstidning.
Men det irriterar mig mer och mer att den numera innehåller nästan 50% reklam.
Kram

Diana sa...

Jag har aldrig haft morgontidning och kvällstidning handlades endast på söndagen. Men nuförtiden gör jag aldrig det. Däremot prenumererar jag på andra tidningar (vecko- och månads) är det nån intressant artikel så vill jag ju kunna spara den!

Veiken sa...

Det måste prassla till kaffet annars är det inte mysigt alls.
Jag tror att dom som har profetior som säger att vi inte kan prassla till frukosten, har fel! :) Kram

Annette sa...

Vi slutade med tidningen när gubben började ligga ute på jobb.Sen börjar jag så tidigt på morgonen.Så jag kollar på nätet nu för tiden.Men kvällstidningen köper jag.Dom tunnbrödsrullarna såg verkligen goda ut.Ja dessa fästingar kan man bli tokig på.Men våra har nästan inte haft nån av konstig anledning ännu.Jag har tagit nån som kryper.Men det kommer säkert när vi är bland högt gräs.Där i våran underbara skog om somrarna. Kram vännen

Yvonne ♥ sa...

Hoppas att du har haft en bra dag vännen. Nu ska jag tippa rakt ner i bingen.. Natti på dej och en varm kram och Pööss!

Mickis sa...

Jag har kvar morgontidningen.. En lokal blaska.. Men det är banne mig den dyraste dagstidningen ever. Ibland står det INGET i den alls... Är väl på G att överge den, MEN då går jag miste om många bra erbjudanden som bara kommer ut i den... Än så länge hänger den med...

Vad mycig med lite fikasällskap :-)

Skönt att kunna somna i solstolen :-)

Ha en fin kväll.♥
kram

Herr Nilssons Fru sa...

Jag har inte haft papperstidning på flera år. Utvecklingen stör mig inte på de viset, de enda jag inte gillar med utveckling o att saker försvinner är den stora arbetslöshet som de för med sig. Idag tänker man inte på följderna så mycket man tänker mest pengar o rikedom o bekvämlighet.

Men visst är de skönt att ha en tidning framför näsan, veckotidningar läser jag ju på gammalt hederligt vis, men de försvinner nog oxå tids nog :(

Kramiz och Glad Midsommar på Dig

Yvonne ♥ sa...

Morn morn på dej! Duggregn här och 17,4 +.Undrar om solen klarar att visa sig idag! Ha det så bra ! Kram!

Solglitter sa...

Har inte tidningen kvar...tyckte halva var sport som vi ändå inte läser...men saknar den lite ibland....

Tassar in för att önska dig en riktigt trevlig midsommar :)
Kram Lollo

Åse sa...

Morgontidningen vill jag inte vara utan, jag vill bläddra medan jag dricker mitt morgonkaffe så den får allt stanna så länge den finns.

Ha en fin midsommar vännen. Kram

Carina Sjölund sa...

Midsommarkramar till dig fina vän♥

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag är både för och emot frånvaron av papperstidningar, men för miljöns skull så tycker jag att det är bra! :)

Yvonne sa...

Idag har det varit svittit väder.. Kram