Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 26 oktober 2014

EN TIMME EXTRA,MEN TRÖTT I ALLA FALL

Det är konstigt det där, och det spelar ingen roll att man får en timme extra nu när vi går tillbaks till normaltid. Lika trött nu som när man tappar den timmen när sommartid börjar. Det tar nästan en vecka innan kroppen vant sig. För min del får det gärna vara normaltid året om, men alla är vi ju olika vad det gäller den saken.

Bild från Google*

Bamse han var minsann uppe och pigg i vanlig tid, ingen sovmorgon skulle det vara tyckte han. Peppe han älskar att ligga och ta det lugnt....
Vi gick långrundan med hundarna förut i blåsvädret, men nu börjar solen komma fram så det är skönt ute.  Fast jag väljer att blunda för det som solen avslöjar när den skiner in genom smutsiga fönster...


9 kommentarer :

Herr Nilssons Fru sa...

Go afton o hoppas du känner dig bättre o är bättre :)
Jag får nog lov att säga att de här med tidsomställningen nog inte påverkar mig alls, inte vad jag märkt varjefall. Vi glömde ställa om i går men alla klockor utan köksklockan fixar ju de själva :) Vi har haft smått i huset i natt men vi sov som vanligt ändå.
Kramiz

moi sa...

Åh, en till som reagerar som jag på den här tidändringen. Jag behöver en vecka för att komma i fas....
Det bästa med mörkret är att man (nästan) inte ser de skitiga fönstren.
Kram

gittan sa...

visst är det jobbigt med den här tiden, jag är också trött minst en vecka och likadant som du säger på våren. Vad olika vi är, jag tycker det skulle va samma tid alltid, sommar eller vintertid, spelar ingen roll bara det är samma tid jämt.
Den här timmen tar på krafterna.
Natti, Kramar.

yvonne sa...

Jag tycker precis som du att det är dumt att flytta tiden fram och tillbaka. Nu ska trilla ner i bingen. Ska försöka se filmen på fyran i bingen Men troligtvis så somnar jag .. Nattikram och Pööösss

Fenixmonas sa...

Ja, nu är vi tillbaka i normala gängor men det är inte enkelt för varken djur eller människor att synkronisera sig med klockorna. Kramiz

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Att tappa timmen sen känns väldigt surt!!

Anonym sa...

Mors,,Ja det spelade ingen roll vad det var för styckdetalj,köttbite hade en oregelbunden form,,men gott blev det i alla fall..
Ja inte gör den återvunna timmen varken till eller ifrån,klart det är lite ljusare på morgonen ett tag framöver..Haé Kram..

yvonne sa...

Godmorgon! jag fixade det!Jag höll mej vaken och såg filmen till slut..Morgonkram!!

Ama de casa sa...

Jag tycker det verkar som att alla är emot det här fibblandet med tiden... Fast jag vill helst ha sommartid året runt :-)