Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 20 oktober 2014

VÄRSTA SPINDELFOBIN!!

Ja jag avskyr spindlar,blir nästan stel av skräck om dom är modell större med tjocka ben. Små kan jag klara bättre. Men har jag sett en spindel så måste den väck. Jag fixar inte och ha noll kontroll var den är. Det värsta är att ber jag LG och ta bort spindeln så funkar det inte. Han är ju inte rädd för den och därför inte lika snabb för att få bort den. Därför misslyckas han oftast och spindeln hinner springa iväg och gömma sig....
Så jag får ve och fasa klara av det själv.
Igår kväll innan jag skulle lägga mig så gick jag in i badrummet för att borsta tänderna. Och när jag står där med eltandborsten surrandes i munnen så går blicken av en ren slump upp i taket.
Och där,SKRÄCK,SKRÄCK!! sitter en sån där stor husspindel bredvid ventilationen.
Den var otäckt stor och jag blev alldeles kallsvettig, att väcka LG och få hjälp kunde jag glömma.
Så bra kvinna reder sig själv.  Men den satt så högt upp att enda sättet och få bort den var att släpa fram dammsugaren.
Så det gjorde jag....
Spindeln satt kvar, och jag satte på dammsugaren och upp med röret,och scmock sa det när spindeln for in i röret.
Men jag kan ju inte ha kvar den i dammsugaren, tänk om den fortfarande levde och kröp ut ur den.
Så jag öppnade försiktigt dammsugaren plockade snabbt ur påsen och ner med den i en hundbajspåse som fanns närmast till hands där i hallen. Knöt hårt. Sen ut med dammsugaren på verandan och påsen i soptunnan. Så dammsugaren fick stå i karantän under natten.
Ni fattar, vilket extra jobb nästan mitt i natten för en spindels skull...och Bamse satt och tittade undrande på matte. Ska hon vara tvungen att städa när man vill sova.
LG hade inte hört nånting???

12 kommentarer :

Anonym sa...

ja så kan det va när man har fobi :)

Köp en spindelskrämmare :)

Herr Nilssons Fru sa...

Hihi..ja förlåt jag skrattar inte åt din fobi utan åt själva jobbet runt, kunde nästan se dig där i full färd:)
Det är jobbigt när man har fobi, spindlar är jag inte rädd för men möss, råttor de sätter skräck i kärringen...hua. När min äldsta grabb var liten hade vi ett hörnskåp som det alltid kom stora spindlar i, där skickade jag alltid in honom med dammsugaren för jag fick inte plats :)
Hoppas du sov gott sedan när spindeln väl hade kommit ut.
Kramiz

Gittan sa...

Ja vilket jobb du hade där sent på kvällen, och jag förstår din fobi. Jag är inte rädd för spindlar men möss...jag kan springa hur långt som helst om jag ser en och det hjälper inte om den ör död. Jag kan tro att Bamse undrade vad som händer när man ska sova.
Kramar.

yvonne sa...

Ha ha jag kan se dej när du far omkring med draken .Tokfia !!!.....SV:Det är ju så att om man har någon svaghet eller skada så sätter den igång när man får ont! Kram!

moi sa...

Jag har gjort ungefär samma sak. De där stora feta spindlarna är förfärliga.
Vill jag ha bort dem är dammsugaren enda alternativet.
Första gången jag sög upp en lät jag påsen vara kvar. På natten drömde jag att huset var invaderat av ilskna bestar.
Numera byter jag påse :)
Kram

Rigmor sa...

Hahaha...trodde det var jag som var värst med mina fobier om småkryp...men jag tror du är ett snäpp värre!! Tror att när den väl kommit ned i dammsugarpåsen så är den nog ganska stilla av sig...död skulle man kanske säga. Men nu eliminerade du ju alla utvägar, så...
Hur går det med killarnas magar, och LG...ja äter man gammal svamp så kanske det är så att han får dela fodersäcken med de fyrbenta!!
Ha en skön fortsättning på måndagskvällen!!
Kram kram

yvonne sa...

Jag har sovit gott till filmen på ettan.. Nu ska jag tippa ner i bingen.. Nattikram och Pööösss

Fenixmonas sa...

Förstår att du verkligen har spindelfobi och att LG har väldigt god sömn! Bosse hade säkert inte heller hört någonting...kramiz

Anki sa...

Haha... förlåt att jag skrattar, men jag ser dig framför mig :)
Känner mig lite elak också, för fobi är inte kul...
Kram

Paula´s Blogg sa...

Huga hatar spindlar!
Blev igen vattengympa idag p.g.a värk i vänster höft...
Ha en bra tisdag!
Kram

arvidochlydia sa...

Håller med dig. Spindlar är INTE roliga. :-)

Trevlig läsning här. Kommer absolut tillbaka och läser mera... :-)

yvonne sa...

Men kära vän!!! Nu blev jag ängslig och ledsen! Vad ska de göra med dej?? Jag hade det nästan på känn för du kom inte och nattade mej. Lova mej att vara rädd om dej och vila mycket! Stor nattakram och Pööösss!