Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 28 oktober 2014

VARFÖR SÅ KROPPSFIXERADE?

Det börjar ju redan i tidig ålder att bry sig om hur kroppen ser ut, och jämföra sig med andra, och sällan är man nöjd.
Nu är det väldigt kroppsfixerat, smink och kläder speciellt för tjejer då. Visst det är roligt, och alla har ju olika intressen för det, bara det inte går till överdrift.
Sen kommer man upp i mogen ålder, ja till och med "övermogen" och även då vill man se någorlunda hyfsad ut fast det tar längre och längre tid..**
Alla som provat en baddräkt i ett hårt upplyst provrum i November, vet att förhållandet till den egna kroppen inte är enkelt..

Men det går att övervinna, det är ju inte hela världen hur kroppen har förändrats under åren, det finns en charm med den mogenheten.
Man kan ju gråta över vad många tvingas till. I Kina bröt man förr fötterna på kvinnorna för att få dom så små som möjligt.
I Afrika skär man bort könsorganens yttre delar, och i väst lyfter vi ögon och annat,förstorar brösten, suger bort fett. Förstorar läppar och rumpa.
Många ser helt förstörda ut till sist, nej fram för det naturliga..
Vi måste försonas och bli sams med våra kroppar och vara glada att dom fungerar.
Först när ohälsan slår till knäpper man sina händer och ber, " gör mig frisk, gör så att min fantastiska, älskade kropp fungerar som den ska igen.
Skavanker här och där på ytan, vad spelar det för roll om jag bara får ha livet.♥


13 kommentarer :

Mickis sa...

Jag kan bara instämma!!
Det är inte speciellt vackert att var plastig som många människor väljer idag.. Man suger fett, lyfter sig o gör större bröst.. Det är inte skönhet för mig...
Såg en kvinna på tv för ett tag sedan. Hon valde att göra en bröstförstoring o visst det blev fint men hon gjorde det trots att hennes egen mamma dött av bröstcancer det tycker jag är direkt osmart...

Hoppas du mår lite bättre nu :-)
Kram ❤️

Anonym sa...

Kväller,,Tänk så rätt du har,,om alla hade acepterat hur dom ser ut,tänk så många vackra människor det skulle finnas..Kan inte fatta att så många medvetet förstör sin kropp...
Ja jag hade +15 långt in på Em,solen kom o gick,,vinden friskade på så man fick hålla i kepan..Haé Kram.

Rigmor sa...

Så sant!! Å fastän man vet att det är det inre som räknas, så står man där framför spegeln och suckar...visst är det bra dumt? Sen vet jag för egen del att övervikt inte är bra för min hälsa, mina leder blir ju inte bättre av en massa extra kilon. Men det är skrämmande när vi för över dessa sjuka ideal på vara barn.
Nu sitter jag här och huttrar efter sista kvällen på brukshundsklubben. Nu har Zambo OK i pannan, och jag lite mer råd att följa...Men det blåste snålt denna kväll...
Ha det gott och var rädd om dej!!
Kram kram

yvonne sa...

Så sant skrivet!!!!!Du är en klok sund kvinna.....
Vi vet ju att...Skönheten sitter inuti .
Nu är det dags för mej att tippa ner i loppelådan. nattikram och pööösss

Anonym sa...

Kväller
Jaja men rätt som det är så finner du ordet,kommer fler ordlekar framöver..Haé Kram.

Anonym sa...

ja det läggs alldeles för mycket tid på sånt och pengar o sen mår så många dessutom dåligt över det så att de blir sjuka

yvonne sa...

Godmorgon! tack min vän för att du puffade till kudden och drog upp täcket .. Ha en bra dag och du.... inga överkurser.. Morgonkram!

Paula´s Blogg sa...

Instämmer helt !
Sv: fick surfplattan av familjen i födelsedagspresent..kolla mitt inlägg den 25 :)
Ha en fin onsdag!

Kram

moi sa...

Du är en klok kvinna!
Om alla, alla vuxna/föräldrar föregår med gott exempel och inte överför sin utseendefixering på de unga kanske problemet kan bli lite mindre i framtiden.
Kram

yvonne sa...

Jag sitter här och suger och suger *L* Kramen!

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Det där med att linda tår och könsstympa folk är ju helt sjukt, och ett direkt resultat av korkade mäns önskemål.

Skönhetsoperationer är något som jag inte heller kan förstå mig på.

Rekonstruktiv kirurgi - visst, men jag är tveksam till att alla som opererar sig här och där har varit med om fruktansvärda brännskador eller trafikolyckor.

De har nog inte ens bränt sig på en tändare eller cyklat omkull någon gång.

Det naturliga är vackrast!!

Anonym sa...

Hej du..Jag har haft ett riktigt "Hit o Dit väder" regn,blåst,sol,osv,,just nu riktigt skapligt +10,hoppas det blir lite stabilare snart,,Haé Kram.

Hörni sa...

Så sant, så sant, det är för tråkigt med denna utseendefixering. Önskar att alla gick in för att må bra i kropp och själ istället.