Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

torsdag 19 september 2013

ELDSLÅGOR MOT NATTHIMLEN

Det var inte jag tack gode gud som glömt släcka några ljus. Men när jag gick runt sent i går kväll och släckte lamporna i rumsfönstren så fick jag se tjock rök och stora eldslågor mot den svarta himlen en bit längre bort. Genast kommer obehags känslan att vad är det för villa som brinner? Men så tänker jag att det måste vara vid det gamla mejeriet Arla. Där har dom rivit alla byggnader utom en som skulle sparas till eftervärlden. Men som sagt, nu är den också borta,och dom tror att branden är anlagd, det har varit ett riktigt tillhåll där.
Jag väckte gubben som redan somnat så vi stod där och tittade, högt upp såg jag en brandman i en sky-lift och vattnet som sprutade ur brandslangen, inte läge att vara höjdrädd där inte....
Bilden är lånad från na.se
Nu ska vi ge oss ut vovvsen och jag. Gråmulet väder men vi slapp regnet i alla fall. Sen blir det dammsugning och golvtorkning, väldigt behövligt med två hundar som far ut och in....
Belöningen sen är latte och macka, det kan man gott unna sig,
Ses.....♥

Smell The Flowers Pictures

12 kommentarer :

Siita sa...

God morgon. Otäckt när det brinner så nära. Ha en trevlig torsdag, idag börjar juntan igen. Kram

Rigmor sa...

Usch...jag tycker det händer mycket nu för tiden, inte bara på nära håll. Vad är det som händer egentligen??Varför tappar folk respekt för allting, det måste vara något som är fel i samhället tror jag.
Morgonpromenaden avklarad här, rejäl skogrunda blev det. Efter vår vanliga stig har något större djur varit och bökat runt i natt, det tog lång tid att kolla upp det och nosa runt...matte står tålmodigt och väntar, ungefär som att ha barn i en lekpark. Nu sover han sött. Man kan undra om han får någon bild på näthinnan när han håller på och spårar så där, typ mammut liknande eller så...??!!
Ha en fin torsdag vännen!!
Kram kram

Fina Frun sa...

Oj, vad otäckt! Hoppas att inga hus (ert?) låg så pass nära att man besvärades av rökskador? kram!

Nett sa...

Ajdå, det ser ut att brinna rätt bra där. Otäckt att ha det så nära inpå sig. Kram

Carina Sjölund sa...

Otäckt när det brinner så nära. Här har vi 16 grader idag, men mulet. Men jag har faktiskt ytterdörren öppen, känns faktiskt helt okey :)
Här är det städning på agendan också. Så skoj vi ska ha det hihihi
Kramen♥

kaffehörnan sa...

Fy vad hemskt
kram

ansepanse sa...

mm, det är alltid obehagligt när någon byggnad brinner
visst blir det smutsigt på golvet med två vovvar som springer ut och in, jag vet
här har vi en svag höstsol idag :)
kramen vännen <3

farfar0hebbe sa...

Hej,inte roligt när det brinner så nära..
Ja Edda och Kjell gör utomordentliga rolltolkningar,,Bra film..Haé Kram.

syren sa...

Det är otäckt när det brinner.Hoppas att det inte blir fler anlagda bränder man känner sig väldigt osäker när sådant händer. Här har vi haft en fin dag med sol på fm var ute i trädgården och fixade en del. Just nu kom det en regnskur. kram

Hörni sa...

Men fy vad hemskt, men tur det inte var någons hem som brann i alla fall.

moi sa...

Eld är otäckt och obehagligt. Anlagd brand är så sinnesjukt att det inte finns ord för det.
Hoppas ingen människa kom till skada.
Kram

Susanne P sa...

Usch. Bränder är alltid så tråkiga.
Allt bara liksom försvinner...

Kram