Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 9 juni 2014

PUNKA

Jag har aldrig haft punka på nån bil jag kört, men nu har jag "lyckats"...   Det var i fredags när vi skulle åka iväg med hundarna och ta långrundan borta vid Rynningeviken. Vi hade bara hunnit en liten bit när vi kände att bilen gick väldigt konstigt. LG klev ur och såg direkt att det var en redig punka. Eftersom jag brukar ha v70,n och köra hundarna i den så var det såklart jag som kört på nånting som orsakade punkan.
Det var bara att vända hem igen och ta bort däcket. En rejäl skruv satt inkilad i gummit.
Men nu är punkan lagad, så det är bara att tuta o köra igen.

Bild lånad från nätet...
Ett strålande fint väder fick vi efter en mulen morgon. Solen hittade fram rätt fort, och tvätten torkar nästan på en gång eftersom det fläktar bra med ljumma vindar....

Ses....♥

11 kommentarer :

yvonne sa...

Det går fort att komma in till dej nu när du har små bilder...Idag gör jag bara det som är kul ,=latar mej. Kram!

Decdia sa...

Åh vad trist! Vi hade aldrig haft punka heller, sen förra (eller var det förrförra) året fick vi två gånger inom kort tid. Mysko det där.

moi sa...

Jag vågar knappt säga det men, jag har heller aldrig haft punka. Peppar, peppar ta i trä!
Och får jag det kommer jag att ringa "Assistans" direkt :)

Visst är det härligt att bädda med lakan som fått torka ute i solen!?
Kram

Ama de casa sa...

Jag har haft punka några gånger. Första gången fattade jag inte vad det var - för den bilen jag hade då hade nya ljud för sig mest varje dag. Andra bilister tutade åt mig och till slut fattade jag att "dagens nya ljud" var fälg mot kullersten :-)

Dehäreja sa...

Punka... Jag har nog haft riktig tur som sluppit det under alla år som jag kört bil.. PEPPAR PEPPAR, som fler än jag säger här inne;)

Skönt att det är fixat redan!

Rigmor sa...

Törs knappt skriva det, men jag tror att jag bara haft oturen en gång att få punktering, för byta däck...där är jag urusel...Skönt att ni inte var längre hemifrån.
Ja nog har vi haft bra torkväder idag!! Perfekt att försöka få tomt i den där eländiga tvättkorgen för en gångs skull.
Men du...de här sköna sommarkvällarna, dom får jag allt avnjuta inomhus!! Vi har så fruktansvärt mycket mygg att jag blir tokig. T.o.m. Zambo blir irriterad, det är ju vissa ställen på kroppen som han inte har så mycket päls...
Ha en skön fortsättning på kvällen!!
Kram kram

Gittan sa...

Hej.
Punka är inget kul att få, tror jag fått det en gång då var det också en skruv in i däcket.
Här är det varmt så sommaren har kommit.
Kramar.

Herr Nilssons Fru sa...

Aj då - punka är ju mindre kul men bra du inte var själv, för jag antar/gissar att du är lika dålig som jag på att fixa sånt :)
Hänga ut tvätt är ju underbart nu. Nytvättade lakan som torkat ute - ja då sover man som en drottning på natten.
Kramiz

yvonne sa...

Nu ska jag natta mej! nattikram och pöööss

Fenixmonas sa...

Otur med punktering, bra att du fick det fixat snabbt.
Inte dumt att sälja sin gamla "skrot"..."Skrot" var detta för min del men det gav mig över åttatusen kr...inte dumt! Kramiz

Anonym sa...

att köra med punka kan ju förstöra fälgen :)