Jag minns för många år sen på sjuttio- och åttio-talet då en middagsinbjudan innebar att man gick hem till någon, lämnade över en flaska vin eller en chokladask till värdinnan.
Sen intogs en "aptitretare" och lite goda snacks och man pratade tills alla gästerna samlats. Sen var det dags för maten. Och den var förberedd och lagad av den som bjudit hem på middag.
I köket uppehöll sig inga gäster,det var middagsvärdens domäner.
När man sen bjöd tillbaks blev det ens egen tur att stå för fiolerna.
Ett smidigt, behagligt och rättvist system för alla inblandade....
Sen kom köksöarna. Dom skrytglänsande arbetsytorna mitt i dom allt större köken. Idag ofta bostadens mest påkostade rum.
Köket skulle bli en plats att umgås på - i någon sorts förvriden tro på ett mustigt Medelhavsliv.
( En typisk svensk missuppfattning). Kring Medelhavet träffas man mest på restaurang.
Så istället för en sval drink i soffan skulle man nu stå - tillkämpat uppsluppen - lutad mot glödheta spishällar med ett halvt glas surt matlagsvin i handen och försöka få till maten tillsammans.
Okej, men nu börjar trenden vända tillbaks igen.
Man kanske samlas och äter i köket, men maten är färdiglagad...**
Det här är inte mitt kök, det är betydligt mindre, men mysigt och trivsamt....

5 kommentarer :
Bäst är att laga maten själv .Men när Ola /Mias kommer då kan vi laga mat tillsammans.. Jag har sett genikampen.Väldigt tur att jag inte var med För det var matematik som var svår! Nattikram och pöössssss
Godmorgon!Jag såg inte den filmen !Ha en bra dag! Morgonkram!
Här får inga amatörer pilla i maten! ;)
När vi tre bästisar träffas inhandlar och lagar vi ibland maten ihop, men det är ett undantag för så har vi gjort sen vi var små. :)
Här är det oftast så att maten är klar eller iaf nästn när man får gäster eller när vi går bort som gäster :-)
Men visst kan det vara trevligt att laga mat ihop, men jag tycker oftast att det blir lite rörigt ;-)
Ha en fin dag!
Kram
tiderna förändras :)
Skicka en kommentar