Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 16 september 2014

TRÄNGSEL PÅ KYRKOGÅRDEN

Idag på förmiddagen så var jag ut till gravarna och gjorde höstfint. Jag vet inte om jag lyckas pricka in när det är extra mycket aktiviteter där, eller om det bara är ren otur. För ofta om man är där en vardag så körs gräs och kantklippare, trimmer och gud vet allt....Jo jag vet, det är jättebra att det är fint och snyggt på en kyrkogård, men varför nästan jämt när jag är där?
Det är skönt med lite stillhet och ro där tycker jag.
Idag var det lugnt på den fronten, antagligen hade dom rast när jag var där. Inte nån som gick runt med trimmer eller körde gräsklippare.
Istället stannar en bil på parkeringen längre bort och ut kliver ett gäng snyggt klädda människor. Men tror ni inte på fanken att dom ska till graven precis bredvid där jag håller på och rensar och planterar.
Deras grav sköts av kyrkogårds förvaltningen,så dom står där bara och pratar och diskuterar.
Jag ligger där på knä, smutsig och svettig för det blir rätt varmt där i solen. När jag är klar brukar jag sitta en stund och samla tankarna innan jag går i väg. Men det var inte läge för det i dag tyckte  jag.
Så istället hämtar jag vattenkannan, och samtidigt stannar ytterligare fyra bilar och ut dräller en hel hög med människor.
Dom knallar runt där bland gravarna  och pratar hela tiden,skrattar och har jättetrevligt.
Men vad är detta tänker jag?? Studiebesök eller??
Strunt samma, jag gav upp om en liten lugn stund vid graven  och åkte hem..**

På eftermiddagen blev det fotvård, toppenskönt, och där kunde jag njuta, både av kaffe, få fina fötter och en trevlig pratstund.....
Bild lånad från Google..**

7 kommentarer :

yvonne sa...

De är dåligt att personer visar så dåligt hänsyn. Ha en bra kväll med dina rena fötter..Phu!!!! Nu är alla adresserna skickade Kram!

yvonne sa...

Godnatt!! Nu ska krypa ner i sängen.. Nattikram och Pöööössss

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är ju bra att det sköts, men visst kanske man ibland vill ha lite lugn och ro.

Anonym sa...

ja det är väl en plats man kan dämpa sig lite på

Herr Nilssons Fru sa...

Där ser man hur olika vi människor är, en del vill ha de så och andra så även på kyrkogården. Så skönt du fick avsluta din dag:) fotvård - underbart.
Kramiz

yvonne sa...

Godmorgon! Jag somnade innan dej! Ha en bra dag .Morgonkram!

Decdia sa...

Vad trist att du inte fick din tid för tankar. Hoppas du lyckades få det hemma istället.