Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 17 november 2014

HUR MYCKET SKA MAN KLÄ PÅ SIG?

Det är konstigt så frusen jag är på promenaderna. Tröja,vinterjacka,halsduk,vantar,kebba och ändå fryser jag. Det som fattas är väl långkallingar, men det brukar inte åka på förrän det blir minusgrader och vinter. Möjligtvis strumpbyxor då under jeansen. Mössa kanske, det borde jag nog ta på, vindarna är isande kalla, och har man mössa så brukar det kännas skönare för hela kroppen.
Vädret är inte njutbart nu, det är bara att fråga Peppe, han avskyr sånt här väder. När vi ska gå ut blänger han förebrående på mig. Bamse tvekar inte en sekund, spelar ingen roll om det så regnar småspik..**..,
Grannarna borrar för bergvärme, i morse vid halv sju tiden drogs det igång. Det är mycket grejer dom har och trångt blir det på gatan här och vid garageinfarten. Backa är inget jag älskar och då ska det gärna vara lite svängrum. Så det blev rätt knökigt på eftermiddagen när jag skulle ut en sväng med bilen. Men det gick bra...den här gången...
När jag ändå var ute och åkte så passade jag på att åka till macken för att tanka.  Men när jag stod där så fick jag inte upp luckan framför tanklocket. Det har hänt nån gång förut och nu var det dags igen###...det hjälpte inte hur jag trixade och försökte. Så det var bara att åka hem och sen fick LG fixa det.
Ikväll får det bli lite varm glögg tror jag, och krypa upp i soffan och se på Dicte, den danska kriminalserien.....

8 kommentarer :

Gittan sa...

Ingen värme är det ute, och jag förstår Peppe faktiskt när han skrynklar ihop pannan och tycker bättre om att vara inne och vila.
Men det går snart till första advent med ljus och mys.
Ha en skön kväll. Kram vännen.

yvonne sa...

Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska ta på sig när man ska ut. Igår blåste det så att grenar flög omkring! Nu ska jag inta sängen.. natti med dej.. Kramen och pöösssen!

Susanne P sa...

Jag klär mej ALLTID för mycket just nu. Tror att det är kallare än det är men det är det INTE. Jag vill ha snö, massor med snö!!!
Kram

Fenixmonas sa...

Ja, det är märkligt för trots det milda vädret så är det bitande kallt...Jag har haft mössa länge, går inte ut utan den. kramiz

yvonne sa...

Godmorgon! Ska testa om glögg kan hålla mej vaken på kvällen:-) Ha en bra dag!Morgonkram!

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är kallt ute nu!!

Anonym sa...

ja det är inte skönt ute längre när man går :) den har ajg inte sett är den bra

Herr Nilssons Fru sa...

Här har man behövt regntätt sista dagarna men idag räckte de med täckijacka..inte så kallt här men jag är frusen :)
Kramiz