Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

söndag 28 oktober 2012

RENA RAMA MÖRKRET

Herregud vad fort det blev mörkt i kväll. Tänk att en timme gör så mycket, och ändå har det varit klart och fint väder i dag.
En kall natt igen, men dom har varnat för snö i norra länsdelen,jag är glad och tacksam om vi slipper här. För inte vill jag ha snön än.Det räcker så bra i December.
Soligt väder och riktigt skönt trots bara ett par plusgrader. Vi gick vid Rynningeviken,ja inte hela rundan men en bit. Bamse var med också och skuttade glatt omkring och nosade på alla spännande dofter. Vi bar honom emellanåt, han ska inte gå för långt än. Men han tycker det är ok att bli buren och ser så nöjd ut..*L*..
På eftermiddagen dammsög jag bilen och gubben passade hundarna. Nu har dom kommit i gång att leka ordentligt ute, och det gäller att vara med, även om dom har roligt så är ju skillnaden i storlek markant och Bamse är ju bara en liten valp än.Men han får i gång Peppe att leka med fotbollarna och det är ju roligt.
Nu ska vi knalla ut Peppe och jag i mörkret med varsin reflexväst  på så vi syns bra. Även lillplutten har en i storlek small..*L*..
Ses...♥

21 kommentarer :

Rigmor sa...

Ja du...det här med vintertid...det var väl ändå bra onödigt!! Inte gick det att programmera om en liten prins heller, 05,15 (sommartid) slog han upp sina bruna, kan meddela att det var under -7 minus så dags...det blev en lång söndag med andra ord!! Men ett otroligt väder, det var bara att njuta och hoppas att vi slipper snön i morgon.
Så duktig han blivit redan lille Bamse...Fast han har nog en bra läromästare i Peppe, ofta är det väl med hundar som med barn. man tar efter de större...Å jag kommer ihåg när en vän till oss för länge sen skaffade en ettrig liten foxterriervalp, och vår stora Dalmatiner skulle leka. Nu var vår hund väldigt lugn och snäll, men den lille...han fick tokfnatt och sprang rakt in i ett stuprör och nästan tuppade av. Så det gäller att vara med...
Ha en skön söndagskväll vännen, månen är full, rund och go´, det är kolsvart ute och klockan har precis passerat 18...vintertid...jo, jag tackar!!
Kram kram

Anonym sa...

Lilly och jag har också reflexjackor så vi är lika fina som Peppe och Bamse så det så ! LER ! Ha det bra alla 4a !

Anonym sa...

Kväller,,,Ja fy fasen så fort det blev mörkt..Jag är nu hemma igen efter min Vretainsats...Ja reflexer är ett måste när man vistas utefter vägarna..Det blev en jättefin dag om än lite kall,,hoppas dom har fel om snön..Haé Kram.

Diana sa...

Vem hade inte uppskattat att bli buren? :)
Ja, den där timmen märks verkligen. Undra hur de tänkte där, det är ju kolsvart klockan fem!

Caroline sa...

Gillar inte riktigt det där att ställa om klockan, blir ju så mörkt snabbt om dagarna. Men bara till att bita ihop, om någon månad så vänder det :)

Ha en fin kväll!

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de här tramsandet med klockan hit o dit - vilka påhitt:( ja i kväll blev de verkligen mörkt fort och tidigt. Jag gick till skogs med jyckarn en o en idag o fast klockan bara var eftermiddagsbarn så blev de mörkt innan jag kom åter..

Kul hundarna börja leka med varandra, om Peppe tröttnar så kan han ju bara lägga tassen på Bamse så lugnar han sig:)

Kramiz

Mickis sa...

Det gör mycket med tidsomställningen...
Lagom lek och lagom promenader får man tänka på när det är en valp och det gör ju du :-)

Haven fin kväll!
Kram

Yvonne sa...

Då har vi sett samma film.. natti och Pööösssen!

Siita sa...

God morgon o tack för berömmet. Ja den marknaden ligger inne i skogen efter en dammig grusväg. Gubben fick lov att tvätta bilen sen. Den såg ut som en sandhög, gick inte att se genom bakrutan. Kram

Fenixmonas sa...

Jo du, nu har mörkret sänkts sig över oss...igen! Här är det plusgrader igen efter helgens köldknäpp, men det är storm och det regnar på tvären denna måndag! Kramiz

Anonym sa...

Psst,,viskar Morsning,,ut med vovvarna nu,,sen kan du ta frukost.Haé Kram.

Camilla sa...

Nu är det en mörk tid. Men det vänder väl i februari?!
Äh...vem försökte jag pigga upp? ;)
Jag kände då inget hopp ;)
Kram!

Anonym sa...

ja o mörkare lär det bli, fina bilder o bra med västar så ni syns

Nett sa...

Gomorrn.. visst gör en timma så mycket, hela dagen igår kändes lång med trots att jag sov länge på morgonen. Kram

Paula´z Blogg sa...

Godmorgon!
En timme gör mycket, kändes så lång gårdagen..
Mörkt blev det fort, men så idag var det ljust redan vid halv 8 tiden..

Ha en fin måndag!

Kram

Fina Frun sa...

Bra med reflexjackor i mörkret!
Hoppas du får en fin start på veckan :)

Åse sa...

Ja fy så mörkt det ens blev på kvällen hade hellre haft det mörka på morgonen, hundrunda kvälls tid är inte lika mysigt när det är becksvart. Ha en fin dag ! Kram kram

Hörni sa...

Jag är nöjd, har hellre ljust på morgonen så det blir lite lättare att komma upp ur sängen. :)

Ama de casa sa...

Kul att dom har börjat leka sådär :-) Men Peppe kanske inte inser precis hur mycket större han är...
:-)

Caroline sa...

Fick ni någon snö?
Här har jag till och med premiärskottat idag, en decimeter och mera kommer det...

Anonym sa...

Hej du,,Det verkar som snöandet ska övergå till regn,enl lokalradion..
Jag var ut en sväng mitt på dan,,fasiken så snorhalt det var,,många olyckor hör jag på radion.
Nu hoppas jag på + grader så snön försvinner fort som f-n..Haé bra med vovvarna,,Kram.