Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 26 oktober 2012

VARG OCH FÖRGIFTAT KÖTT

Den sista veckan har det skrivits och pratats mycket om förgiftat kött som hundar fått i sig.Det har legat på olika platser runt om i stan,och nära intill strövområden. Glykol är det som köttet har innehållit,och hundar dras gärna till det eftersom det både smakar och luktar sött. Två hundar har tydligen dött en hemsk död och ytterligare en är svårt sjuk. Nu oroas såklart alla hundägare, och rykten sprids att det måste vara nån eller några som inte gillar hundar.Fruktansvärt är det och det gäller att ha uppsikt på sin hund,men ibland kan det gå fort när dom får tag i nånting.
Idag fick jag höra på radion att en varg setts här på norr och senare i centrala Örebro på natten. Borta vid Rejmes och det ligger inte långt härifrån. Kanske det var den som Bamse reagerade så starkt på i går kväll när han skulle kissa. Det var mörkt och blåste och prasslade i löven så jag trodde det var det som han var så rädd för. Han tittade hela tiden ut mot gärdet och vädrade sen sprang han till trappan och ville in. Så där höll han på ett bra tag och det var lika bra att gå in utan kissning.
Tur att inte Peppe var med ute,han hade säkert hoppat över staketet.
                        Bild lånad på nätet**

Idag har det varit soligt hela dan,men fy så kallblåsigt. Och massor av löv har trillat ner. Men ute har vi varit,och det är nog mest matte som huttrat, Bamse verkar inte bry sig och Peppe sätter sig gärna i vindskyddet i solen och gottar sig.
Bamse han far runt och letar godis och det ska hända saker hela tiden,
Aktiverings kulan far han runt med som ett jehu..**snacka om energi..
Just nu ligger han däckad i sin korg,men reser jag på mig så kommer han tassandes...
Och nu ska jag faktiskt göra i ordning lite att äta till fredags myset,
Ses...♥

13 kommentarer :

Yvonne :-) sa...

Hemskt att de förgiftar köttet,tänker de inte på att hunden dör i plågor och att matte och husse blir förtvivlade? Bamse hörde säkert något,dom har så bra hörsel och lukt. stor nattikram och Pööss!

Carina Sjölund sa...

Här har det snöat i kväll :(

Fina bilder på snyggingarna♥
Ha en fin kväll goa du!
Kramen♥

Fenixmonas sa...

Herregud, de kan väl inte lägga ut sådant! Det är en mycket smärtsam död för de som får i sig det! Min kisse Oscar, som bodde hos min systerdotter, fick i sig sådant och dog en fruktansvärd kvalfull död...Han fick slippa det sista då veterinären konstaterat vad det var så han fick somna in! De måtte väl kunna jaga varg på vanligt sätt!!!!!Kramiz

Siita sa...

God morgon. Hörde om båda sakerna på radion. Men då hade dom inte fått svar på annalysen av köttet. Jag sa att det måste vara galningar att göra sånt. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon vännen! Här är det 3 minus,så jag får ta på mej när jag ska på hundkurs! Morgonkram!

Anonym sa...

Mors,,Man undrar hur dom är skapta dessa dårar,Usch..Bamse är som de flesta ungar det ska hända saker hela tiden,för att sedan poff,,bli tvärdäckad,,Peppe är klokare som vet att man ska ta det lite lugnt..Haé Kram.

Aurora sa...

Håll i vovvarna, Kram

Malin sa...

Fy vad otäckt, tänk vad det finns sjuka människor!! Hoppas ingen mer råkar illa ut och att dom får reda på vem det är!
Kram

Åse sa...

Men hur tänker vissa människor eller det är väl det de inte gör! Varg hade vi här i Skåne bara nån mil här ifrån för några veckor sedan, lite otäckt är det men vargen är nog räddare för oss än vi för den! Ha de fint. Kram

Browneyedgirl sa...

Men vad hemskt, att göra så. Stackars lilla Bamse, satt kanske någon i busken. Kram på er och ha en fin dag! <3

Mita sa...

Den siste idioten är ännu inte född, vad har man för vinning av att plåga ihjäl hundar, vidrigt!

Gunilla Dahl sa...

Märker att jag inte orkat vara så aktiv på länge, för helt plötsligt ser jag att det kommit en ny hund till familjen. Eller är det bara tillfälligt? Fin är han i alla fall!
Det kan ju knappast vara en hundägare som lagt ut det förgiftade köttet för att döda vargen, eller ...? Men då måste man väl ändå förstå att det troligen är hundar som dör istället för vargen!
Hoppas du får en skön lördagskväll och en härlig söndag! /Kram

Majken sa...

Ja usch vad hemsk detta med det förgiftade köttet. Du får inte släppa Peppe lös nu...

Varg.. ja då kan jag förstå om Bamse blev rädd...

Ha en fin söndag!
Kram