Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 16 oktober 2012

VART TAR TIDEN VÄGEN?

Jag trodde att jag skrev ett inlägg på förmiddagen,men tydligen så gjorde jag inte det?? Jag börjar visst bli lite snurrig, kan det bero på att det snurrar på i en väldig fart här.
Den lille godingen Bamse följer varje steg jag tar nästan och tittar upp på mig hela tiden så han nästan springer in i saker.
I natt blev det lite si och så med sömnen,han var dålig i magen. Det berodde nog på att han välte omkull Peppes godisburk och lyckades få i sig ett antal innan jag hann få stopp på honom. Det blev nog för mycket för hans lilla mage.
Aptiten är det inget fel på och det är ju bra att han äter.
Idag har vi haft skapligt väder frampå dan. Då kikade faktiskt solen fram. Så det blev riktigt skönt att vara ute. Så det blev lite trädgårds arbete. Gubben kom hem tidigare så han var med ute och hjälpte mig att gräva upp Dahliorna som hade frusit när den första markfrosten var förra veckan,och även Gladiolusarna.Så nu står dom i förrådet i väntan på nästa vår. Mina fina Pellisar hade också frusit, så dom togs bort och istället satte jag ljung i lådorna. Gubben hade lyft ner dom på marken så det skulle gå lättare. Bamse var med och hjälpte mig,hehe..
Jag skulle kunna byta namn på honom, antingen Houdini,utbrytar kungen. Eller Blixten, för han är snabb,överallt hinner han vara,och han tar sig igenom det mesta. Skjut dörrarna på verandan lyckas han få åt sidan,och spaljén under verandan kryper han igenom fast jag inte trodde det var möjligt. Men kompost gallret under staketet har han inte lyckats ta sig igenom.
Jag hann få lite bilder på vovvarna med mobilen när vi var ute..*
Fullt ös på Bamse, och Peppe ser lite trött ut,han får nämligen motion nu när Bamse jagar honom.Men så fort Peppe stannar och vänder sig om då slänger sig Bamse platt och viftar på svansen..*
Här knallar vi runt buskarna..Bamse leker följa John...
Men här blir det lite läskigt när Bamse med bestämda steg knatar mot Peppe,
Nåja, det var som sagt en skön eftermiddag ute, och det var en glad och skitig liten vovve som fick duscha sen. Han var nämligen i rabatter och inne i buskar och grävde,men roligt hade han.
Gissa att han sov gott sen..*L*..
Nu ska jag som vanligt göra mig lite kvällste, och fixa Bamses sista mat för dagen.
Ses....♥

19 kommentarer :

Hörni sa...

Åhhh sötnosarna vad fina de är båda två.
Härligt att ha en trädgård att gå ut i. Det saknar jag ibland, sedan vi flyttade till lägenhet.

Yvonne sa...

Så goa de är båda två.Bamse ser ut att testa gränserna mot Peppe hela tiden.Valpar är överallt.Man får nästan ha ögon i nacken.. Natti och jag hoppas att du får sova inatt! Kram och Pööss!

Anonym sa...

Tittar in och leker följa john med Peppe Och Bamse. Va Bamse ? Pricken passar väl bättre ??!! Ha det bra !

Majken sa...

Ingenting verkar omöjligt för Bamse... så fin han är och vad bra det verkar gå även om Peppe måste tycka att det är tveksamt att ha en ny familjemedlem... ;-)

Hoppas ni får sova gott inatt utan magproblem :-)
Kram

Fenixmonas sa...

Å´en liten cockerspanielkille! Nu fick jag läsa in mig ordentligt så jag fick se att det var en ny familjemedlem. Visst kommer de att bli kompisar, det är säkert bra för Peppe med en kamrat, för hundar är ju flockdjur...Bra att den lille underkastar sig o ändå vet sin plats i flocken. Kramiz!

Siita sa...

God morgon. Regn idag igen. Hoppas på bättre i Sthlm, ska snart åka dit. Börje kommer vid 6 tiden. Kram

Browneyedgirl sa...

Vilken liten bus vovve =) Så söta dom är tillsammans, peppe fick en kompis. Stor kram vännen <3

Villa Frejas bokblogg sa...

Så mysigt ni har det. Så roligt att läsa om lille Bamse.
Kram.

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Hoppas att du har fått sova för lillkillen! ha en bra dag! Morgonkram

Herr Nilssons Fru sa...

Go morgon i stugan:)
Vilka härliga bilder, kan redigt se den där lille Bamse hur han kaxigt jagar på Peppe:) jag kan tänka mig att Peppe tröttnar ibland o gömmer huvudet under tassen:) De e bra fart på valpar

Hoppas du lyckats rädda lite blommor inte kul när de fryser. Här har de bara varit frost en enda natt vad jag vet..precis under noll o då var jag i Karlskrona:)

Kramiz

Nett sa...

Härligt, klart att man förstår att tiden bara rinner iväg du har ju fullt upp med en ny valp. Ha en fin Onsdag. Kram

Anonym sa...

Stora vovven ser lite misstänksam ut mot den lille :)

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Vilka härliga bilder du visar på två fantastiska hundar :D

Carina Sjölund sa...

Vad skoj dom ska få tillsammans dessa snyggingar :)
Bamse verkar vara riktigt på hugget och busa med Peppe :)
Ha en fin dag!
Kramen vännen♥

Maria sa...

Peppe ser ut att säga "hjälp nu kommer han igen". Skönt att ha trädgård som dom kan rumstera i för promenader är ju inte så lätt med en liten en.
Ha en skön dag med vovvsarna/kramen

Yvonne :-) sa...

Skönt att du har fått sova bättre inatt! Skriver till kopplerska i mitt CV. Kram!

Herr Nilssons Fru sa...

Hihi tror minsann Bamse tar så mycke tid o fokus så Mita inte hinner med bloggen ibland:)

Kramiz

åse sa...

men så söta de är ihop liten och stor, härligt. Hoppas att magen är bättre på Bamse och att du fått sova. Kram

Annette sa...

Haha,denna blick som Peppe har känner man igen på Tira. När vi hade tagit hem Tess.Gud så söt Bamse är full fart förstås.Nu har väl Peppe fullt upp också inte bara matte.Hoppas hans mage stillade sig.Kram