Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

lördag 14 april 2012

NU ÄR DET SLUT I RUTAN

Ja jag har suttit och tittat på reprisen av Let`s Dance, skulle ju spela in det men glömde såklart programmera dvd,n.
Ett strålande fint väder har vi begåvats med idag. I går kväll så regnade det rätt bra, men det hade slutat när vi åkte hem från dottern vid tolvtiden i natt.
En långprommis nere vid Rynningeviken har det blivit på färmiddagen, underbart skönt att knata runt där och kolla in fågellivet. Man kanske skulle bli fågelskådare,skaffa en kikare och åka ut tidiga morgnar. Skulle det vara nåt för mig tror ni? Det är nog ett bra sätt att varva ner, för man kan inte stressa då. Undrar om man kan ha hund med sig,annars går det ju inte..*L*...nåja, vi får väl kanske nöja oss med det vi ser på våra prommisar.Eller vi och vi,gubben har nog inte det tålamodet att strosa runt så där. Det ska gå undan tycker han.
Fri från förkylningen blev jag inte,men snuvan är bättre och rinner inte hela tiden. Hostan finns kvar, men den kan ju sitta i rätt länge om man har otur. Jag höll mig till enbart vitt vin i går,och tack vare det så mår jag oförskämt bra idag.
Bilen fick sig en tvätt på vägen hem,och jag ska väl gå ut och göra rent den invändigt också. Den ska ju in på service på måndag och måste vara presentabel. Vi går ju inte oduschade till doktorn så varför ska bilen vara smutsig?
Men sen får det bli en bara vara dag tror jag,om jag inte hitt på nåt annat,
Haa de...♥


Jag glömde ju säga att det var underbart gott igår,och såserna var magiska, dottern ger dom tid att koka ihop ordentligt. Undrar vem hon ärvt sin talang ifrån i köket????

                       

23 kommentarer :

Hebbe sa...

Jaha du tog den klena medicinen,,då får du dras med hostan ett tag till.Jag är nu nere i Vreta,här har det kommit en jädrans massa blötsnö,,hemma när jag åkte,regnade det bara...Snart är det hockey på 4:an,,då ska jag kolla.Haé Kram.

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag fick inget vin alls i går men i kväll blir det minsann både rött och vitt ;)
Kram.

Yvonne sa...

Klart att hon har ärvt det efter dej!! Tack för dubbelpöss o kram! Slocknade du totalt igår?? Krya på dej! Kram!

Majken sa...

Det är nog ett ärligt av av sin fina mamma ;-)

Missade Let¨s Dance... vem åkte ut?
Jag höll mig till rödvinet igår men jag mår ändå prima :-D

Ha en fin lördagskväll!
Kram

Siita sa...

Haha. Måste väl vara från dej, har inte hört att din gubbe lagar mat ofta. Ungefär som här. Ingela skrev till mej på FB att hon ville jag skulle bo närmare, hon hatar att laga mat. Fint väder här oxå. Kram

Ama de casa sa...

Jag är ju hänvisad till nätet, men kollade Let's Dance innan jag kollade nåt annat i morse.
Överraskande, må jag säga...

Ha en skön kväll och krya på dig!

Marre&Rasmus sa...

Fågelskådare, tja om fröken vill lämna den sköna, varma sängen före tuppen så visst. Här har man tidigare varit tillsammans med en fågelfantast och nej tack då det ända det skulle pratas om va “fåglar” hu.

Så sant så, alltid trevligt med ren bil men här får det allt väntas med vårtvätt så vintern kom tillbaka här igen, suck.

Hoppas den envisa hostan snart ger med sig så att du får må riktigt bra. Vilken ståtlig Peppe, måste kännas stolt att äga en sådan skönhet ;)

Kramikram

Maria sa...

Ja men de e väl klart de kommer från mamma, allt gott från mor.
Här har också varit en jätte fin dag man får njuta så länge de håller i sig. Nu skall jag gå ut å sätta ner några färdigblommade påskliljor.
Ha en fin kväll/kramizar

Nett sa...

Det är säkert av stressande att vara fågelskådare, jag skulle kunna leva så på lediga dagar, ja kanske inte just med fåglar. Men att få skåda med kameran istället för kikaren :) Kram

Roggan sa...

Så härligt att få bli bjuden på mat. Kan det vara släktdrag med att laga mat. Peppe lika ståtlig som vanligt. Kram

Aurora sa...

skönt att det går åt rätt håll med förkylningen.

Yvonne sa...

Nu ska jag tippa mej ner i bingen.. natti på dej och sov så gott pööss!

Annette sa...

Det är väl klart i från dig hon har fått tips om goda såser.Vi har också haft en underbar solig dag,värre för dom i Stockholm.Har visst fått mycket snö.Har några kompisar där,dom har varit aviga på oss här.Peppe ser pigg ut om det är nytt foto förstås.Kram vännen

Browneyedgirl sa...

Jag älskar goda såser =) Serveras kött sås och potatis då äter jag sås med potatis och kött =) Hoppas du får en underbar dag vännen <3 kramen

Vicke sa...

så det är du som har snott det fina vädret!!

Fenixmonas sa...

Underbart väder hade vi också igår men Bore slog ju till rejält på andra håll i vårt land. Vitt vin är gott och ger inte så mycket "bivekningar" så även jag tog denna uppfriskande dryck till kvällens sallad. Ktamiz

Camilla sa...

Ja...tro vem hon ärvd talangen av? ;)
I går blåste det här och det var grått. Det både snöade och regnade.
Men idag skiner solen!!
Kram!

Äppelblom sa...

Förkyld du också ser jag. Inatt har jag halvsuttit upp i sängen för att kunna sova lite. Hostar så jag har träningsvärk i magen.
Jaha, du har också en gubbe som bara går och går (Duracellsyndromet). Jag vill stanna upp och titta, lyssna, njuta och fota lite, men han bara går och går och sedan får jag halvspringa för att hinna ikapp.
En fråga: vilken sorts kamera har du - märke - stor eller går den att stoppa i fickan? Dina bilder är så fina och jag skulle vilja ha en kamera som inte är för avancerad, men ändå ger bra bilder.
Ha en skön söndag och kram!

Diana sa...

Jag hade nog inte haft tålamod till fågelskåderi utan fuskat och kryssat i en massa. :) ;)

ansepanse sa...

du hade mycket finare väder än vi igår, för det spöregnade på eftermiddagen
vilken fin bild på Peppe
kramar

Mia systeryster sa...

Fågelskåderi är inte riktigt min grej tror jag "fniss" alldeles för otålig!
Tror säkert att dottern har ärvt din talang i köket=D
Kram

Sanna sa...

Här kan du hålla kollen på let´s dance!
http://www.tv4play.se/noje/let_s_dance?title=let_s_dance_del_3&videoid=2181708

Förkylningar kan vara envisa men håller tummarna att du är igång igen snart!

Kramisar

Veiken sa...

Ja, nu luktar det vår ute. Förkylningarna frodas lite här och där. Min kommer som mest om natten. Hoppas du snart blir fri från din! Kram