Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 5 oktober 2012

ÄNDRADE RUTINER

Från och med idag så är det ändrade rutiner på sophämtningen. Nu ska både gröna och bruna tunnan tömmas samtidigt,och hjul och handtag ska vara vända ut mot gatan. Tvärt emot vad det var tidigare.
Rätt kul och se hur folk har ställt ut sina tunnor. En del har inga alls utställda,några har bara en,och vissa har inte vänt dom rätt.Ja det är inte lätt när invanda rutiner ändras..*L*...
Soptunnan på bilden är inte våran utan lånad på nätet. Det glömde jag att skriva förut******Nu ska vi ta oss en runda med några hund vänner ner vid Rynningeviken. Dimman håller på att lätta och jag tror nog att det blir sol så småningom.
Ses...♥

13 kommentarer :

Yvonne sa...

Mina soptunner är inte så vackra! Det är nog ingen som gillar när de ändrar i affärerna.Idag har jag annat för mej.Hmmm....att läsa högt för honom kan ha följder ;-d Kramen vännen!

Aurora sa...

Här är det bara en soptunna med två fack i. Hjulen mot gatan här. Kram

Siita sa...

Hoppas diset lämnar oss snart. Vi har kompost själva o har tunna ihop med grannen. Kram

Anonym sa...

Hej du..I dag hittar vi inte på något alls..Loke är på skolan,och Moa på dagis,,så jag åkte hem i morse..I går kväll när jag sa till Moa att det var dags att natta,,då sa hon att jag fått "Sparken",,men i morse fick jag en tackkram trots detta i alla fall..Så nu är jag hemma i ett soligt Skutskär..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Oj! Ubåten är borta! Larma marinen! :-)

syren sa...

Inte alltid lätt med förändringar,men blir det till det bättre är det ju bra.Vi går ut till särskilda moluker har två en för organiskt och en för vanliga soper,tidningar mm får vi åka iväg med själv.Vacker soptunna ni har. Hoppas dimman har släppt nu,vacker bild! Fin höstdag här. kram

Sanna sa...

Ska de blanda tunnornas avfall i samma bil menar du?
I så fall är det något fel på hela systemet som deklarerat i åratal hur viktigt det är med delad kompostering av man och brännbart.
Vet du eller har du lust att ta reda åt mig?!

Trevlig helg önskar jag dig också.
Kramisar (finfin bild)

Rigmor sa...

Ahhhh....vilken bild, igen!! Du är då för skicklig att se just "det"!!
För oss vart det ingen större förändring med sophämtningen, bara ny dag i veckan...fast det kan ju ställa det värre, särskilt för mannen i huset som just lärt sej tisdagar,det var det förr...
Sitter här med mitt kaffe, det är väldigt svart idag...har jobbat natt på ett ställe där jag tidigare bara gått dagtid. Och det gick ju galant, problemet är bara när jag kommer hem, jag kan omöjligt sova mer än ett par timmar...så nu sitter jag här och känner mej ungefär som man gjorde förr efter en riktigt helkväll på krogen som sen inte tog slut fast krogen stängde...Kaffe är en underskattad dryck!!
Kram på sej vännen, ha en bra helg!!

Diana sa...

Där är det skönt att bo i hyresrätt, jag struntar i vilket och går bara ut med mina sopor (sorterade dock). :)

Herr Nilssons Fru sa...

De e mycket med soptunnor:)
Vår soptunna, vi har bara en för i denna kommun sorterar man inte, konstig värre tyckte jag när jag kom hit:) jo vår tunna står alltid på samma plats, vi har ju en egen väg, som nästa gård har seritut på så där står tunna - perfekt:) jag får gå en bit men vad gör de.

Vilken underbar dimbild...
Kramiz

Semester & Mat sa...

Jag tycker det är svårt att komma ihåg att ställa ut den...

Kram

Äppelblom sa...

Här ska det också bli förändringar vad gäller sophanteringen.
När dina orkidéer har blommat över ska du "glömma" dem ett tag, så ska du se att så småningom blommar de igen. De blir "livrädda" när man glömmer vattna dem, så efter ett tag börjar de ge vackra blomställningar igen.
Mumsa kanelbulle du - jag vet någon som inte fick någon kannelbulle alls. Suck!
Trevlig helg till dig och kram!

Nett sa...

Ja de ändrar och ändrar, när alla vet hur de skall göra så hinner väl de ändra tillbaka igen ;) Ha en fin helg. Kram