Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

lördag 27 oktober 2012

EN NY LEKSAK

Ja inte till hundarna om nån nu tror det..*  Utan gubben som lurat på att köpa en lövblås.  Så när jag kom hem från frissan där jag "snaggat" mig kort. Då for gubben i väg till Biltema och köpte sig en lövblås. Sen på eftermiddagen var vi ute i trädgården,jag med hundarna och hade godis sök.Fast Bamse var lite fundersam på lövblåsen, den var inte precis tystgående. Men han såg att Peppe inte brydde sig och då var det tydligen ok.
Snitsigt,gubben matchar lövblåsen och jackan,hehe...men han sa faktiskt att egentligen går det väl lika bra att räfsa löv och betydligt tystare är det. Det gick bättre att blåsa ihop dom till högar än att suga upp dom. Nåja,en leksak till har han i alla fall.
Det är väl som när jag shoppar kläder kan jag tro..*
Toppenväder har det varit i dag,soligt och en fin klar luft.Precis som det ska vara på hösten. Mycket löv som blåste ner i går,och det är väl lika bra, för ner ska dom i vilket fall.
Härligt för hundarna att vara ute och busa. Peppe börjar komma i gång nu och jag får allt vara med, för när han blir ivrig glömmer han hur stor han är jämfört med lille Bamse, och Bamse har inget vett att hålla sig undan utan pang på rödbetan hela tiden,jisses...**
Han testar verkligen gränserna..
Han är för go, den där platsen på tröskeln till köket ligger han ofta och kikar.
Nu ska jag sätta in Jansson i ugnen,sååå gott det ska bli. Och ikväll sen så börjar Så mycket bättre, ett toppenbra program.
Ha det fint...♥

18 kommentarer :

Yvonne ♥ sa...


Om du tittar på Bamse så har han en undergiven signal och Peppe ung som OK då! Det gick bra på kursen Förutom att Bella flög på en av hundarna, när vi gjorde inkallning, gick rakt igenom hundgruppen.Maja(instruktören) visade att den hunden som Bella flög på hade mycket negativ energi.Maja tog Bella och visade Bella att så gör man inte.Hon stannade med Bella sidanom den andra hunden till Bella lugnade ner sig.Sen korrigerade jag själv Bella när hon spände ögonen i den andra hunden.Det var kallt så jag frös lite,men det var skönt väder ändå för det regnade inte! Ha en bra kväll! Kram!

Anonym sa...

Hej!
Lövblåsare är helt underbara. Ja, nu menar jag maskinen*L* Jag har haft min i flera år o den är ovärderlig när man har en massa löv.

Hemskt med det förgiftade köttet som några hundar råktat äta av i Örebro. Har tänkt på Peppe o Bamse o hoppas de inte hittar något sådant.

Tankar kommer från mig
mellan Frövi o Örebro

Mita sa...

Ja lövblåsare är nog kanon om man har mycket som måste krattas bort.
Visst är det otäckt med det förgiftade köttet, det måste vara folk som avskyr hundar.Nu är man rädd så fort hunden nosar och tänker börja äta på nånting.Det går ju så fort när dom stoppar i sig..
Vad rart med dina omtankar om Peppe och Bamse,
Kramar**
Svar till dig från Frövi - Örebro*

Yvonne sa...

Natti vännen och sov så gott. Nattikram och pööössss!

Siita sa...

God morgon. Trevlig leksak han köpt. Här låter vi löven ligga under snön till maskarna. O det dom inte äter upp blir i gräsklipparen nästa år. Ha det gött i kylan, -6.5 grader här. Kram

Fenixmonas sa...

Klart att gubbarna också ska ha sitt...hehehe...Det är inte alltid som de maskiner man köper fungerar så som man tänkt.
Det syns att du har småbarn i huset nu...hehehe..Kramiz

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Nu har vi fått sova en timme extra.Töserna sov också.Ha en bra dag! Morgonkram!

Åse sa...

Vilken kul leksak maken fått, ni kommer nog att ha lövfritt för all framtid, på marken då förstås! Ha en fin söndag. Kram kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Haha, killar/män (kalla dem vad du vill) brukar bli överlyckliga över maskinella eller tekniska leksaker - vad är det för fel på dem ;)
Kram.

Majken sa...

Men vad ROLIGT för din man med en leksak :-D

Roligt att de samsas ganska bra Bamse & Peppe :-)

Åhh Janson.. GOTT.. Det åt vi ju förra helgen & det var ruskigt gott :-)

Ha en fin kväll!
Kram

Anonym sa...

Vilen tur att du ska stoppa in Jansson i ugnen och inte Henriksson. Gapskrattar !!!! Ha det bra !

Annette sa...

Ja se gubbar dom hittar alltid nån rolig leksak.Hoppas du slipper krattan nu i framtiden.Här har det också varit underbart soligt väder.Få se hur det ser ut i morgon när vi vaknar.Skulle bli mycket snö i Örebro län.Skönt att det går bättre med dogsen.Ha en skön söndag ute i det härliga vädret.Kram

Yvonne sa...

Denna instruktören är duktig!Och är privat,hon har inte många kurser och vi är bara 8 i gruppen.. Man ska inte behöva hårda metoder för att få en hund att lyda .De ska tycka om att vara sin matte (ledare) till lags och att samarbeta.Kram!

Siita sa...

Du saknade mina inlägg, nu finns ett nytt. Lite har hänt denna helg. Kram

ansepanse sa...

J köpte sig en lövblåst får några år sedan men det är som du säger, den låter MYCKET, i år har den inte varit framme ännu, vi har hellre varit därute och krattat :)
härligt att Peppe har börjat leka med Bamse och jag tror nog att Bamse lär sig
kramar

Gilla sa...

Så ni har skaffat en ny liten en att kela med? Så söt han är det lilla livet. Det var ett tag sen här, men jag har uppdaterat mig med att kika "baklänges", Vad sääger nu Peppe om den nye lille "Bamsen"?

Kram/Gilla

Gilla sa...

Sv: Det kommer väl att märkas på Baloo, när han kommer nästa gång, om han fortfarande vill ha bort västen. Men jag tror ju att han kommer att vänja sig.

Bra att du använder västar till dina älsklingar också.

Så Bamse är så där väldans kelen? Det är Baloo också och när han är här, så går han mellan mig och Sibbe och tigger att vi ska kela med honom.

Det kommer nog att gå bra för Peppe att acceptera att även lille Bamse kan vara rolig att leka med och att han får dela uppmärksamheten med honom också.

Ha det allra bäst nu när helgen snart är slut.

Kram/Gilla

Nett sa...

Haha, ja se där män och deras leksaker. Fast det var en bra leksak som kommer till bra användning :) Kram