Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

torsdag 14 juni 2012

PLATS FÖR EN TILL VID BORDET

Jag läste i en tidning att Sverige toppar ensamhushålls statistiken i Västeuropa. Nu är Midsommar och semestertider i antågande och för många som lever ensamma kan det vara otroligt jobbigt. Det sociala nätverk som man har annars finns inte då kanske. Den upplevelse av frihet och självständighet som en singel annars kanske känner, förvandlas lätt till en känsla av ensamhet och utanförskap. Alla andra verkar så lyckliga.
Lyckohetsen - är den inte värre än någonsin?
På Facebook och bloggar kryllar det av av bilder på glada människor i trivsam gemenskap.
Dagens sommarkokböcker  är fulla av lyckliga familjebilder, i varenda tidning , vartenda radio och tv-program hyllas mat och gemenskap på Midsommar och semestern.
Normen är minst tvåsamhet,allra helst familj och gärna en stor familj...

Men sanningen är brustna nära relationer och ensamhet,inte alltid självvald. Nästan vartannat hushåll i Sverige  är ett ensamhushåll.
Och vad göra?
Jo, inkludera, inte exkludera. Tänk inte par, tänk individ. Släpp fram,släpp in,chansa,fånga ögonblicket och våga fråga.Det är ju så enkelt att duka för en person till....
Vi brukar ofta ta hit gubbens brorsa som bor ensam,på mat eller fika. Alltid när vi träffas allihopa med barnbarnen så är han med självklart. Det känns helt naturligt och inget som man ens behöver fundera på.

Man måste bry sig lite mer om varandra,inte glömma dom som är ensamma. Man vet ingenting, en vacker dag kanske man sitter där själv...

Ja det var lite filosoferande från mig, bakom mig ligger Peppe och snusar. Gubben vad gör han? Kollar fotboll såklart och pratar för sig själv,haha....
Det kom ett sms från dottern förut. Hon och hennes sambo har åkt med båten ner till Motala och nu laddar dom inför morgondagens Vättern runda.
Jag ska ladda min mugg med kvällste  och mysa ner mig i soffan och se sista delen på den underbara italienska dramaserien " Och aldrig ska vi skiljas"....♥

                                                        
                           

8 kommentarer :

Yvonne sa...

Nu ska jag natta mej .. Pööss och kram! Jag har borstat tänderna så att inte Peppe luktar att jag har pusst mina töser.!!!

Carina Sjölund sa...

God natt kramen till dig goa vän♥
Höres i morrn!

Diana sa...

Har man en ensam släkting eller vän så kan man gott bjuda med dem tycker jag! Ja, förutsatt att man gillar personen... Haha!

Fenixmonas sa...

Ja, så är det ju tyvärr...alltfler sitter ensamma i sina bostäder, utan någon som bryr sig. Tyvärr är det ju många äldre som inte orkar eller kan vara så sociala. kramiz

Siita sa...

God morgon. Jag rinngde min kompis som är ensam igår. Vi bestämde att den 25 när jag ska på mammografi den 25-6 så blir hon med. Vi åker tidigt o käkar i Öret sen mammo vid ca 13.30. Kramar

Yvonne sa...

Godmorgon! har sovit dåligt i natt.Jag vet att det inte berode på att du hade natta mej dåligt.Ha en bra dag! Morgonkram!

Annette sa...

Bra skrivet,men så är det nog tyvärr.Idag får vi njuta av solen ser inte så roligt ut i morgon tyvärr med vädret.Ska ta och putsa några fönster idag tänkte jag,inte så kul kanske men är ett måste nu.Ha en underbar dag.Kram vännen

Rigmor sa...

Tänkvärt...och vi tänker ofta så, kanske för att vi har vår vän i torpet. Det är inte av pliktkänsla som vi bjuder in honom, han tillhör ju en del av vårt liv, och ska ju så fortsätta att göra även om min barndomsvän inte finns med längre.
Jaha, så vaknade man med sol i morse, och jag har inte ens satt på tvättmaskinen, ändå så är den borta??!! Hur tusan gick det här till??
Ha en bra fredag vännen, här stundar en jobbarhelg med start ikväll...suck.
Kram kram