Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

onsdag 10 december 2014

EKOLOGISK JULSKINKA

Idag när jag var och handlade så köpte jag julskinkan. Övervägande så fanns det färdigkokta, men det vill jag inte ha. Nej jag vill tillaga min skinka själv och få den goda doften i huset som förhöjer julstämningen dan före dan.
Så fick jag syn på dom ekologiska. Väldigt fina var dom,och inte tillagade redan. Så jag slog till och köpte en. Dyrt, javisst, men det kan det vara värt om grisen haft det bra....

Varje år sälj det skinka för cirka 485 miljoner kronor, otroligt....

Det hade utlovats ett riktigt busväder. Men så farligt blev det inte. Visst blåste det en del och regnade emellanåt, men när vi gick morgonrundan var det uppehåll. En sån tur för Peppe killen som avskyr regn..**..

                

5 kommentarer :

yvonne sa...

Här har det varit blåst och regn. La mej för en stund sen ,Men!! Så kom jag att tänka på. Jag har glömt säga natti till min vän!!
Natti vännen och sov så gott! Kram och Pöössss

Hörni sa...

Vi köper också ekologisk, men färdigkokt. Det doftar lite ändå när man griljerar den. :)

Herr Nilssons Fru sa...

Ja det är värt att ge en extra slant för att få bra saker. Jag handlar inte alltid ekologiskt men alltid svensk o på julmarknaden i helgen blev mycket godsaker inköpta, dyrt ja, men de e de värt. De e ju bara jul en gång om året :)
Veckorna springer iväg snart helg igen.
Kramiz

Anonym sa...

jag tycker int eheller om regn speciellt om man cyklar

yvonne sa...

Godmorgon! Jaså! du är täppt i näsan hoppas att du frisknar till.Om inte så hade det varit kul om vi hade kunnat vara tillsammans :-) Tittat på film surrat och annat kul! Morgonkram!