Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

fredag 23 mars 2012

DRAMA VID SVAMPEN IGEN

Bara en vecka efter förra självmordet från Svampen i Örebro så var det dags för nästa. Men den här gången använde mannen det som ett hot att han skulle hoppa. Så polisen fick spärra av runt omkring och börja förhandla. Otäckt medans det höll på för nu såg man ju att det stod nån däruppe och höll sig i ena flaggstången.Tydligen så hade hans uppehålls tillstånd gått ut. Men det slutade bra i alla fall och förhandlarna fick ner honom frivilligt.

Som ni ser är det Svenska flaggan han håller sig i, det var väl ett smart val. Men fy, nu får det inte hända mer saker däruppe. Man tappar ju lusten att åka upp och fika nu när det börjar bli varmare...
Annars har det varit ett härligt väder. Vi har varit ute hela eftermiddan nästan. Sonen Stefan kom förbi med bordet han lånat till förra lördan så vi satt ute i solen och fikade sen.
Men nu tar vi fredagkväll och fredagsmys tycker jag..
Haaa de...♥

Good Evening

               

22 kommentarer :

Rigmor sa...

Hörde allt om dramat...stackars människa som inte ser någon annan utväg. Även om det nu "bara" var ett hot så...desperat är väl det minsta man kan kalla det. Säger som du, vet knappt om man törs åka upp där och ta med sej barnbarnen nu i sommar.
Underbar dag, absolut, men fortfarande inte i form. Har tagit det väldigt lugnt eftersom jag måste stå på benen hela helgen.
Ha en bra kväll med mys!! Själv ska jag snart hämta hem gubben från tåget. Han och några andra har varit på mässa i Stockholm, och då kan man ju undra varför det inte går bra att ta bilen hem sen...hmm.
Kram kram

Yvonne sa...

Hur kan dom komma ut på svampen?? Jag har skippat alla måsten... Nu blir det Tv ikväll. Kram!

Maria sa...

Uha tur att han/hon inte hoppade.
Härlig dag har de varit med mycke uteaktivitet så nu gör jag som du tar kväll.
Ha en fin helg/kramen

Siita sa...

Hörde det på radion. Fy fan tur dom fick ner han. Kram

Marre sa...

Här frågar man sig också hur dom kan komma in i svampen? Och efter det som hänt nyligen tycker man här att det borde ha återgärdas, hemskt att behöva ta till döden för att man inte får stanna, stackaren.

Här har det varit en fredag med massor av aktiviteter och nu ska man bänka sig framför burken tillsammans med karamell kungen, hehe.

Önskar ett trevligt fredagsmys och helg. Kramizzzz

Roggan sa...

Fy så otäckt. Då har ni haft en fin dag förstår jag. Här blev det underbart väder och fint besök också ju. Kram

Yvonne sa...

Dom får sätta elstängsel med stark ström .... Stor nattakram och Pööss Och du det är din säng som gäller i natt!

Anonym sa...

Ja vilken kanondag det blev,härligt..
Det är tråkigt när dom ser detta som den enda utvägen,,går det inte att stänga av så det inte går att komma ut på svampen...
Du får passa upp på Yvonne,hon verkar vara på jakt efter din säng..Haé Kram.

Anonym sa...

Oki,hoppas det finns en lösning så ingen kan komma upp på svamptaket..
Ja för 17on hon får hålla sig i Höör..Haé Kram.

Malin sa...

Är ju inte klokt att dom inte gjort något åt den där svampen för länge sen! Hur många mer ska behöva välja den som ett sätt att avsluta sitt liv innan dom förstår??
Otäckt!
Kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Hoppas att du har sovit gott vännen! Morgonkram!

Fenixmonas sa...

Men herregud, det måste väl gå att inhängna det eller...ett sådant där högt staket som är runt en del fängelser...Ett sånt behövs ju där! Kramiz

Veiken sa...

Så typiskt. Höga höjder lockar tyvärr människor som är trötta på livet. Vi har Göta Älvbron där det händer saker titt som tätt! Rysligt när man inte ser någon annan utväg! Kramar

Camilla sa...

Oj,här händer det saker. Vilken dramatik!
SÅ tragiskt att man överväger att hoppa.
Kram!

Majken sa...

Usch då,... Tur att det slutade väl denna gång... Mannen var förmodligen helt desperat & nu fick han uppmärksamhet & kanske en ny prövning....
Kan förstå att det inte lockar att åka dit med fikakorg...

Hoppas du får en fin lördag!
Kram

http://hannaskrypin.se sa...

Usch så hemskt att må så dåligt.

Villa Frejas bokblogg sa...

Nej fy för att må så dåligt. Fy för skräcken. Jag hatar höjder.
Kram.

Marre sa...

Här tackas för dina fina ord, det värmer ska du veta. Och mycket jobb ligger bakom all framgång, men så tar det också sin lilla tid i alla fall om man inte har en hund med så stor arbetsmotor och uthållighet. Det blir många korta pass, men till slut sitter det där, he. Och lika envisa är vi här bägge två då bägge ju är vädurar, fnissar.

Ja men då förstår man hur dom kan ta sig upp på svampen, hm.

Hoppas er lördag blir fin och att du nu fått tillbaka energin... pussnosar och kramizar till dig!

Ama de casa sa...

Fy vad läskigt! Tur det gick bra denna gången...

Sanna sa...

Det är många ggr bara ett rop på hjälp men personen tänker inte på vad alla andra människor som får uppleva även gemensamme tragedi ofrivilligt.

Näe jag lägger ner det här och känner att jag bara blir upprörd och har inte för så länge sedan en bekant som satte sig framför tåget.
Det är oavsett orsak upprörande och fegt kan man tycka och jag fattar fortfarande varför inte många söker hjälp....eller är den så vansinigt dålig i Sverige?

Hoppas du får en härlig dag och att du kan skaka av dig den här händelsen!

Kram.

Carina Sjölund sa...

Fy vale så otäckt!
Undra vad som rör sig i huvudet på dessa människor?
Men tur att det blev lyckligt slut :)
Kramen goa bloggvän♥

Nett sa...

Kanske de borde se över hur det ser ut däruppe. Skall man ta in besökare längst upp så måste det ändå finnas en bra säkerhet tycker man. Kram