Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

onsdag 15 augusti 2012

ATT TYCKA OM SIG SJÄLV

Det är inte det lättaste att tycka om sig själv eller acceptera sig som man är. Mycket finns att läsa i tidningar hur man ska träna och äta och hela tiden forma sin kropp till något ideal, så det är inte lätt.
Sunda förnuftet är väl alltid det bästa när det gäller att sköta om sig både till kropp och själ...
Släpp taget och lär dig gilla den du är.
Vi är olika och ser olika ut. Ju snabbare vi kan fatta och acceptera det, desto bättre mår vi och först då kommer vi att blomma ut i vår fulla potential...*

Idag har vi haft ett underbart sommarväder med sol och 24 grader. När jag kom hem från frissan så tog jag ut Peppe på en prommis sen blev det solstolen en bok och en stor latte. Det gäller ju att njuta full ut..*L*...


                         

15 kommentarer :

Diana sa...

Så sant så! Men det är lättare sagt än gjort!

Yvonne sa...

Bra skrivet Fler skulle tänka så! Vem tar fotot?? Nattikram och Pöööössen!

Yvonne sa...

Bra skrivet Fler skulle tänka så! Vem tar fotot?? Nattikram och Pöööössen!

kaffehörnan sa...

Vad skönt de ser ut
Bra inlägg och sunda tankar
Man kan äta allting egentligen, gör de med måtta, innerst inne vet man hur man ska äta

Kak och glass är gott med måtta
Man måste leva med.
kram
Glöm ej och vänd dig

Siita sa...

God morgon. Ska nog bli skönt idag med. Synd att man jobbar. Jag tänkte mej åka så jag är där till 11 fika. Kram

Fenixmonas sa...

Jodå, det vore väl gott o väl, men inte skulle jag må bra av att släpa på en massa övervikt och kanske få diabetes...Nej, jag måste allt försöka att både gå ner i vikt igen och röra på mig mer. oavsett ideal...så måste jag för min egen skull. det försoffade läget under ett par semesterveckor blev katastrofalt...5 kg upp och trapporna i stället för hissen blev plötsligt väldigt jobbiga. Så nu är det hårda bud här igen och det värsta är att det tar längre o längre tid att komma i form ju äldre vi blir. Kramiz

Aurora sa...

Morn. Du gör helt rätt. Ta och njut av dagen som den kommer. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Jasså du har brevbäraren som kommer och tar foto av dej.Ja ja när katten är borta........ Ha en bra dag! Morgonkram!

Nett sa...

Lätt att tycka om andra och älska, men sig själv är nog det svåraste. Man är en stor självkritiker till sig själv. Kram

Rigmor sa...

Ja du...så sant så. Men sen är det nog med mej som en tidigare skrivare här på sidan...för min egen del och hälsans skull så måste jag ta tag i det där med vikten, även om det inte är så kul...inte alls kul om jag tänker efter!!
Vilken dag du fick igår!! Började jobbet klockan ett så för min del vart det mest en runda i trädgården, men skönt det också. Dagen ser inte ut att bli sämre, samma arbetstid för mej idag så...men det unnar jag alla som kan njuta av solen!!
Ha det så gott!!
Kram kram

Yvonne sa...

Håller med dej om att man kommer långt med mjukhet men ändå inom fasta regler. Det är bättre med brevbäraren han är mer regelbunden ,sotaren kommer inte så ofta *blink*.Du nu menar jag att ta kort ;) Kram!

Äppelblom sa...

Nej, Ullared är egentligen inte min grej heller, men jag blev ju "tvingad". Nu vet jag vad alla andra pratar om och behöver inte fundera över vad det är för häftigt med detta ställe.
Ha en riktigt fin och go´ dag!

ansepanse sa...

jo, men visst är det så, alla är inte stöpta i samma form och då kan vi ju heller inte se likadana ut
visst ska vi passa på att njuta :) det gör du helt rätt i
bamsekramar

Ama de casa sa...

Såg härligt ut där i solen :-)

Fina Frun sa...

Bra skrivet tjejen!