Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

måndag 16 april 2012

EN KALLDUSCH!

Ruggigt väder har det varit hela förmiddagen med snöslask och stora flingor har dalat ner.Inget som la sig kvar tack och lov,men otroligt vad blöt man blev trots regnkläder. Jag tror banne mig att Peppe klarade sig bättre,ja förutom huvudet då. Apropå huvudet, i två veckor ska han ha droppar i öronen två gånger om dan för öroninflammationen. Plus en skvätt öronrens varje dag. Men han är duktig och sätter sig så fint...


Bilen har ju varit inlämnad för service i dag och hämtades nu på eftermiddagen. Om det är dyrt att lämna in hunden för översyn och åtgärder, då ska vi inte tala om bilen. Hunden har du i alla fall en försäkring för. Men bilen finns det inget för när det gäller såna saker. Stötdämparna  måste bytas en nätt summa på ca 6000kr.
Jag har påpekat att det är miss ljud när man åker i gupp och där det är ojämt. Men dom har inte hittat nånting som felat tidigare,konstigt tycker jag. Jag var även ute och åkte med en service tekniker i höstas men då hördes det såklart ingenting,visst är det typiskt?
Men nu hörs det verkligen,kan inte missas. Nåja, det är bara att betala och se glad ut.....
Glad är jag i alla fall att det ljusnar på ute och det slutat regnsnöa.
Haa de....♥


a hug for you teddy bear

22 kommentarer :

Siita sa...

Hejsan. Nu har det slutat snöa här med som tur är. Ska ju till jobbet i morgon. Vi har +4 grader nu, så det smälter väl. Tur jag har gubben min som byter trasiga delar på bilen. Även servar den ibland. Kram

RackarTuss sa...

Ja du - att ha bil är då inget för den fattige :( mao dyrt.....
Tur att det går bra med Peppes öron

Carina Sjölund sa...

Klart Peppe gubben sitter snällt, hade inte trott någonting annat heller :)
Snälla vovsar som vi har *L*
Kramen på er♥

ansepanse sa...

det är dyrt att ha bil :(
Sv: en änglahund som vi hade älskade mandariner och skulle alltid ha när någon åt det
kramar

Aurora sa...

Här har det varit fint väder idag.

Vicke sa...

hos mig har solen vart på bra humör idag, ha en fin kväll nu

Yvonne sa...

Bilen är en sparbössa med hål i bottnen.Här har det varit strålande sol hela dan.Man lär sig efterhand hur dansstegen ska tas.. Kram!

Majken sa...

Bilar borde inte få kosta... de ska bara fungera ;-)

Zingo brukar oxå vara duktig när vi droppar i öronen. Han har haft öroninfl 2ggr. Så nu kör jag med öronrens 1gång/v eller varannan vecka & han håller sig i trim :-) Ett tips till dig är att fortsätta & droppa Peppe med jämna mellanrum. Det är ju inte helt ovanligt att hundar med "hängande öron" får problem m dem...

Ha en riktigt fin kväll .-)
Kram

Lisbeth sa...

Även om det kostar en del att reparera hunden så gör man ju det med en glädje över att han/hon ska bli bättre. Men bilen nej det känns så onödigt fast man vet att om man inte hade den skulle man bli skvatt galen
Kram på dig o Peppe

Roggan sa...

Visst är det dyrt att ha bil. Att ha mc är mycket billigare, 900:- om året i helförsäkring är billigt. Kram

Jessica sa...

En kall dusch kan vara skönt i bland =) Jag fryser dock som alltid haha. =)
Hoppas du får en bra kväll. kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vi har upplevt allt tänktbart väder idag under vår resa från Falkenberg till Ludvika - strålande sol och snöfall!

Våren är inte så nära som man trott!

Mia systeryster sa...

Ja jädrans vad dyrt det är att ha bil!!
Vad duktig han är Peppe=D
Kram

Annette sa...

Ja det är dyrt att ha bil,men man måste ju verkar det som.Skönt för Peppe att det går åt rätt håll.Få se hur det går för mina imorgon hos veterinären.Tess har ju ett öra också,men verkar inte ha ont i alla fall.Jag hörde av ett par som kom från Örebro att det snöade,fast mest i Nora sa dom.Vi har inte fått nåt solen har tittat fram ibland idag.Kram vännen

Anonym sa...

GGod kväll,,de torskfiléer jag hade i dom fanns inte den minsta lilla benbit..Ja fy för att lämna bilen på verkstad,,jag har tur som har en bror som är bilmekaniker..Haé Kram.

Yvonne sa...

sch.... smyger försiktigt in och sätter säcken utanför sovrummet där är en massa pöössar till imorgon! Kram!

Diana sa...

Vad typiskt att det inte hördes något när de var med.... Snacka om Murphys lag. Morr! Hoppas det löser sig med den ändå.

Semester & Mat sa...

Ja det finns inte några tråkigare utgifter än till bilen, ändå är man så beroende av den.
Imorgon hoppas vi på bättre väder :)

Kram

Stattinskan sa...

Ja, den där servicen är ingen rolig utgift - roligare kan man ju ha för pengarna. Hoppas att Peppes öron skärper till sig nu med behandling :-)

Yvonne sa...

Godmorgon! Då har du en hel säck med kramar kvar till idag!! Morgonkram och Pööss!

Anonym sa...

Hej! Aj Aj har Peppe fått öroninflammation ? Det hadde jag för ett par år sedan och vilken jäv*a värk det var. Hoppas dropparna hjälper. Här är det kyligt mulet och trist så ingen vår här inte. Ha en fin dag !

Marre sa...

Att äga en bil är inte billigt och dom nya går dessutom inte laga själv, då allt är så avancerat, hm. Minns när far min renoverade sin Volvomotor i garaget, det var tider de, hehe.

Krya på till söta Peppe o massa kramizar till er :)