Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

torsdag 6 september 2012

HUR VILL MAN VARA?

Hellre ett original än massproducerad...den som säger att livet på toppen är att vara en ärta bland alla andra ärtorna i påsen ljuger nog.
Det är inte säkert att man vill ställa sig längst fram på scen och köra sina egna monologer utan slut. Utan en del nöjer sig med att själva veta om hur unika dom egentligen är.Man kan ta vara på sitt eget unika sätt i tysthet, eller ta på sig en clown näsa. Men dom flesta vill nog hellre hänga som ett original i utställnings salen.än att vara den massproducerade affischen i souvenirshopen...

Det sägs att det inte finns två snöflingor som är exakt lika, och ändå ser alla likadana ut på håll.
Det är ju lite grand som oss människor. På avstånd är vi ett fotbollslag, men det räcker med att ta några steg närmare så upptäcker man den individuella spelaren.
Det är den som är så spännande...*
Lite tänkvärt som jag läste i morgontidningen.
                                                     Bild lånad från nätet*

Idag har vi soligt och fint,lite kyligt i morse med plus 6 grader. Men solen värmer upp förhoppningsvis.
Dags för Peppe prommis, sen blir det en sväng med dammsugaren..
Ses...♥

16 kommentarer :

Yvonne sa...

Bra och tänkvärt skrivet.. Vi är alla unika.Men lika mycket värda..Vänskapen och kärleken de har förundrar både mej och Lars fru och personal .Nu ska jag köra Kjell upp till Lars han vill vara där medan jag handlar.Kram!

Anonym sa...

Hej! Om du tar en sväng med dammsugaren så kan väl Peppe skura golvet ? En borste på varje tass gör rent hus. Ha en fin dag !

Carina Sjölund sa...

Bra skrivet!
Här skiner solen oxå idag, men det är ett jädrans blåsväder. Bara att hålla i hatten när man går ut :)
Ha en härlig promenad du och vovs♥
Kramen kära du♥♥

Anonym sa...

Hej! Ja inte får man vara som man vill inte det märker man tydligt på folks reaktioner. Vi gillar inte att följa det s.k Svenska mönstret med Volvo husvagn båt fyra barn osv. Här i vår by finns många som har ALLT BMW bil husvagn båt sommarhus villa barn mm men dom har inga pengar knappt till en glass. Då är det bättre att vara fattig och kunna köpa en glass. Bara för att retas så ska jag gå och köpa en glass Hi Hi !!

Majken sa...

Här hade vi 10 grader nu på morgonen burr men soligt & fint :-)

ja varje människa är speciell fantastisk och unik.. ingen är den andra lik...

ha en fin dag!
Kram

Diana sa...

Du är klok som en bok!

Ama de casa sa...

Det där med snöflingorna undrar jag om det verkligen är nån som har kollat upp...
:-)

Anonym sa...

Hej igen!
Ser att du har stor maffig härlig hund också. Under många år hade jag Berner Sennen hundar. Jobbade mycket med dem på brukshundklubben och de var otroligt läraktiga.Men tyvärr svårt med höftleder och andra ärftliga sjukdomar. Nu har jag små hundar som är en blandning mellan Amerikansk Cocker och Cavalier King Charles spaniel men med mest Cavalier. De här hundarna har visat sig bli mycket friska och helt fantastiskt lättlärda och följsamma. hälsningar från Kristina

ansepanse sa...

ungefär som här då, vi hade +5,8 i morse
mm, alla är vi ju unika på vårt alldeles eget speciella vis :)
kramar

Åse sa...

Kloka och tänkvärda ord ! Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, nog är man unik allt, och det är tråkigt och se hur många som ska apa efter andra!

Diana sa...

Sv: Nåja, det var klokt av dig att lägga ut det på nätet! :)

Siita sa...

Ha det gott Mita. Du undra om Ingela o kalaset, Men det hon gjorde på vägen hon slår rekord. Körde på trean o höll på att spränga hela bilen. Kram

Rigmor sa...

Så rätt så...Fast jag tycker nog att jag sticker ut rättså bra...***skrattar***, omgivningen skulle nog beskriva mej som ganska livlig och social...fast det har jag inte skrivit i mitt CV!!
Vilken dag vi haft, har haft energi som sjutton. Hunnit med promenad, lite i trädgården (fast där blir det mest att strosa runt och planera...), en visit hos lilla mamma och sen städat!!
Är det er brevbärare Peppemannen leker med...?? Usch...det var kanske lite grovt, jag tar tillbaka det...
Kram kram

Nett sa...

Spännande det där om hur vi är som människor, ibland vill vi vara så lik någon annan, medans man andra stunden är nöjd med hur man är. Kram

Anonym sa...

Hej,,Ja det var bara du som luskade ut rätt svar,,var kanske lite svårare än vanligt..Men jättegrattis,,Ny fråga ute nu..Haé Kram.