Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 19 mars 2013

DET HÄNDE IGEN***

Nu får det vara nog med min klantighet. Ja att inte dra ur motorvärmaren innan jag åker iväg. Det förenklar ju allting betydligt**
Den här gången hann jag bara bort till vägkorsningen, när jag skulle svänga ut på den större gatan så small det liksom till vid ena hjulet och först tänkte jag att det var nog en större sten som for i väg när jag gasade på..
Men jag hann bara en bit bort så kopplade hjärnan vad det egentligen var för ljud, jäääää....ar!! Sladden till motorvärmaren, och mycket riktigt,när jag tittade i backspegeln så ser jag den ligga mitt i gatan. Det var bara att stanna bilen och knata tillbaks och hämta den. 
En kille cyklade förbi och flinade glatt, ja,ja,alltid kul att man kan roa nån**
 
Förra veckan så fick jag bara hem kuddfodralen och inget överkast. Men i går kunde jag hämta överkastet så det gick snabbt...

Idag är det isande kalla vindar. Det var kallblåsigt igår också,men idag är det betydligt kallare. Men så länge vi slipper en massa snö får man vara tacksam**
Hundarna rejsade loss borta vid Munkatorp tidigare på förmiddagen. Vilken energi lille Bamse har. Han studsar och flyger nästan över stock och sten.
Nu ligger två trötta hundar här och snusar..*

                                                           

22 kommentarer :

Siita sa...

Hejsan. Här är det kallt oxå, fick lite snö inatt. Sen såg det ut som om solen skulle komma. Men vid 9-tiden så började det att dala lite snö igen o det håller på än. Jag ser om sladden sitter i bilen som den står på gården. Haha Kramar

Yvonne ♥ sa...

Gör som jag när jag kopplar in motervärmaren,lägg något på framrutan.Så ser du att du måste koppla ut värmaren... Snyggt överkast!!! var köpte du det?? ....Gubben får jag inte med ut och handla kläder. Så jag passade på när vi ändå var ute! Ingen snö än.Men det blåser! Kram!

Maria sa...

Oh vilket fint överkast sånt gillar jag. Idag är de så blåsigt å kallt så de blir ingen längre promenad för oss idag. Man blir lite lurade när de blir några härligt soliga dagar å sedan kommer detta eländet men kanske de blir som Mona skriver, sommaren kommer bli varm å go.
Önskar dig en go dag/kramizar

Majken sa...

ajajajaj
Du är inte ensam jag har oxå gjort det... Men bara en gång än så länge ;-)

Härligt för hundarna att få rasta av sig ordentligt :-) Visst känner man sig nöjd när man gjort saker för hundarnas skull :-)

Ha en fin eftermiddag :-)
Kram

Anonym sa...

Ja ja,tomt uppe i kontoret när du skulle iväg,,m.a.o.
Usch o fy,snöade lite i uppsala i morse,sen när jag körde hem,så kom ett sjuhelvetes snöoväder mellan Tierp och Älvkarleby,,här hemma har det varir sol och snöstorm omvartannat..Jag tror att loke säkert var lite pirrig i magen i går morse,eftersom han fyllde år så hade han fått en del kuliga presenter,som han var sugen att testa,,men vi hade en riktigt mysig dag,,även Moa fick vara hemma med mig,,Men Loke blev pigg jädrans snabbt..Haé Kram.

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja hur många gånger har man inte åkt i väg så? På den här bilen har vi dock diselvärmare och behöver inte oroa oss för en massa sladdar :)
Kram.

Diana sa...

Jag tror det är ett tecken på att vintern SKA ta slut nu så att motorvärmaren inte behövs!
Överkastet var sååå snyggt!

moi sa...

Killen på cykel har kanske sett dig förut i samma situation .....
Vilken tur att överkastet kom så snabbt, man går ju där och väntar på att det ska bli "klart".
Vädret orkar jag inte med...
Kram!

Åse sa...

Hoppsan som det kan gå ;-) men snart får vi hoppas att det inte behövs någon motorvärmare längre. Kram

Annette sa...

Så där har gubben också gjort.Så karlar kan också klanta till det.I går var det inte min dag.Jag startade larmet på jobbet klockan sex på morgonen.Och innan jag fick tag på ett nr så vakten inte behövde komma.Sen när jag skulle ta hissen ner med den full packade vagnen.Då ville inte hiss dörrarna stänga.Så det fick bli trapporna i stället.Så det var rent utsagt en skit måndag.Och här väntar vi på att Tira ska börja löpa.Men icke hon vill,hon som alltid har varit punktlig med dessa löp.Jag vill ha värme nu och inge snö.Men det har kommit lite här idag.Kramen på dig

fianathome sa...

Jag brukar tänka att det är "bra" att
jag inte glömmer handtaget när jag tankar...Man måste ju se det positiva :)))
Här är det också torrt - Tack å lov!
kramelikram
Fia

Yvonne ♥ sa...

Såg filmen på 4 Huuu vad den är hemsk! Får se om jag törs somna.. Kramen och nattapöössen

Herr Nilssons Fru sa...

Tjorven frågade alltid Melker varför han badade med kläderna på, så jag frågar dig - varför kör du alltid iväg med sladden till motorvärmaren i??? hihi om jag varit cyklisten hade jag med skrattat för mitt i bedrövelsen så är de ju ganska kul, eller hur.
Jag har senare tid vid två tillfälle glömt nyckelknippan i ytterdörren hela natten - hur bra är de? fast ja, hundarna släpper ju inte in någon ljudlöst :)

Kallt som attan är de ja o blåser småspik, fick ha mössa på långpromenixen idag..hua...

Kramiz

Anonym sa...

Kväller,,Fin bild på kompisarna Peppe och Bamse...
Ja det smakade bra,trots att jag inte är så förtjust i Penne,men det var vad jag hade hemma..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Jättesnyggt överkast! Ja glömska kan ställa till det, tur att du kom på vad det var!
Här snöar det idag...Usch o fy! Kramiz

Camilla sa...

Vad snusar dom då?
Ettans eller Generalen? ;)
Portion eller lössnus? ;)
Hahaha...klommerbytta! Men som sagt...du fick en människa att le, i alla fall ;)
Kram!

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Jag har ett par tjocka tumvantar som jag tänkte ha nästa avsnitt... Ha en bra dag! Morgonkram!

Hörni sa...

Vad skönt för vovvarna att få rasa av sig ordentligt. Vi har ju vår åker, men skulle vilja ha något bra ställe att åka till som omväxling. Någonstans där det inte är så mycket folk och andra hundar hela tiden.

Anonym sa...

Nej det är väl inte så illa så det är dags för senilhemmet för den gamla Rhodesian Ridgeback matten ?? He he he he !!! Jag glömmer aldrig något jag glömmer det mesta !!! Efter min stroke så har närminnet blivit sämre. ha det bra !

Rigmor sa...

Ja...och inte är det direkt varmare vindar idag...och lilla nyfriserade killen han gillar inte när det blåser, så det blev en reflexväst på som åtminstone hjälper lite, när vi tog morgonpromenaden. Jo, det är förra ägaren som trimmar, du frågade tidigare vet jag. Tid tog det, tålmodig var han min lille älskling...Nu ska jag försöka underhålla det själv lite också, annars blir det inte billigt...
Jaha...motorvärmarsladdar...det kanske är en bransch man skulle ge sej in i...verkar vara lönsamt...*skrattar*...nu ska jag egentligen inte vara kaxig, för det är mest avundsjuka, vill också ha en varm bil...
Ska nog också köpa nytt sängöverkast...det vi har nu är VITT, precis...det ligger numera i garderoben sen Zambo flyttade in. Jordskitsfärgat ska jag leta efter...
Ha det så gott vännen...och som du märker, jag hänger med fast bloggen vilar lite...
Kram kram

Jeji Chaos sa...

Tack för lyckoönskningars =) Hoppas du får en bra dag. kram

Anonym sa...

Hej du,,Ja grattis till Pallplatsen..
Här är det uppehåll kommer inget nerfall,,men jädrar vad det blåser ute tur att det inte är så kallt i dag bara ett par - grader..Haé Kram.