Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

torsdag 14 mars 2013

DET TRODDE JAG VÄL ALDRIG

Att klä hundar i kläder har aldrig varit aktuellt för mig. Från början när jag hade mina stora Berner sennen hundar som hade mycket och tjock päls så fanns det ingen tanke på något sånt.
Sen när jag övergick till Rhodesian ridgeback,denna afrikanska hundras med kort päls och ingen underull som värmer, då blev det till att införskaffa värmande vintertäcken,och även regntäcken. Dom gillar inte regn överhuvudtaget***
Nu har jag lille Bamse, han har rätt mycket päls och fryser inte i första taget,men ett vintertäcke har han fått.
Han har ju inte så långa ben och den fluffiga pälsen blir genomsmutsig  särskilt nu när det börjar bli blött och allt grus som ligger. Salt och grus och det blöta blir en sotsvart gegga som måste duschas bort varje dag. För att underlätta så hör och häpna, har jag införskaffat en "frilufts overall"  till Bamse**
Det är en sorts overall som man klär på vovven, och det enda som blir smutsigt är tassarna....
Fin posering Bamse killen** det var lite micklande att få på den, men han är så snäll Bamse och finner sig i mattes "tokigheter".. Toppen att slippa bli så lortig under magen och på benen.
Den var lite trång nedtill på benen, Bamse har ju så mycket päls, men det kanske blir bättre sen när han blir friserad..*
Den är inte fodrad även om det kanske ser ut så runt halsen, men det är pälsen som hänger över.

                                                                     

Fint väder har vi haft i dag, men kalla vindar. Solen värmer trots allt om man håller sig i skydd för vinden.
Jag var hem till Amanda och Ida på eftermiddagen, mamma och pappa var lediga och höll på och packade. I morgon far dom upp till Sälen och stannar ett par dagar med några kompisar.
Tjejerna älskar att åka skidor och är riktigt duktiga på att åka utför. Så jag hoppas dom får några dagar nu med sol och skönt väder där uppe.
Farmor ska passa katterna under tiden...***
Haa de....♥

               

18 kommentarer :

Aurora sa...

Sötisar!

Carina Sjölund sa...

Vad söt han blev i sin nya dräkt♥
Och dom vet ju när matte säger någonting, då är det bara att lyda hihihi :)

Vilket härligt väder vi har om dagarna, sol och 7-8 minusgrader :)
Men nätterna är fortfarande kalla.
Och nu har halva mars gått, och vi närmar oss våren med raska steg♥

Ha en fin kväll!
Kramen fina du♥

fianathome sa...

Perfekt. den där geggan som kletar sig fast som kletig olja är så himla tråkigt att få i pälsen. Fin overall :)
Härligt med utför när det är på plank!
kramelikram
Fia

Siita sa...

Vad fin han blev i sin nya overall. Ska träffa Ingela o Alice i morgon, Alice brukar ha en fleseoverall o täckväst när det är kallt. Ingela o jag ska käka lunch ihop. Kram

Rigmor sa...

Men vilken praktisk outfit!! Här skulle vi behöva något åtminstone på benen...det hänger stora klasar när man kommer in. Men nu kanske det blir lite bättre efter friseringen på måndag, vet ju inte riktigt hur mycket päls det ska vara egentligen. Det enda han har är en fodrad reflexväst, han verkar inte alls frusen av sej. Och när jag tar på västen ser han ut som han skäms...Annars tycker jag det är förskräckligt när man klär på och ut sina djur, klänningar och kepsar och gud vet vad de har...stackars djur!! Skaffa sej en docka istället...
Hoppas dom får en riktigt skön helg i Sälen, med lagom många minusgrader och massor av sol. Här kommer dot´ra från Göteborg hem så bloggen får vila lite.
Ha det så gott vännen!!
Kram kram

Hörni sa...

Men gud vad söt han är i sin nya dress! Och så lik mamma Elsa. Sån skulle hon också behöva ibland, det är tråkigt att vara ständigt blöt i pälsen.

Yvonne ♥ sa...

Overallen verkar praktisk .Bra för Bamse att slippa bli duschad varje dag! Natti vännen .. Nattikram och Pööss!

Fenixmonas sa...

Så fin han blev i sina nya kläder...verkar som han accepterar det också, inte alla hundar som gör det. Kramiz

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Vad jag tycker synd om dej att du har så ont i nacken.Hoppas att du får en bra dag ändå!! Morgonkram!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det är ett väldigt bra märke på hund-kläder.
Rex blir alldeles stel och tycker inte om att ha något på sig men Grimm klarar det bra för han har inte lika mycket päls på kroppen.

Minus 13,5 grad kallt här på morgonen.

Anonym sa...

ja jag ser att alla säger att han ser söt ut o bra osv då får jag väl sticka ut hakan lite då :) hundar har päls o är inte tänkt att ha kläder :)även de somhar tunn päls har funktioner att hålla värmen :)

moi sa...

Jag tycker det är löjligt med kläder på hundar/djur - men då menar jag klänningar, kostymer etc.
Praktiska kläder som fyller en funktion är superbra!
Dina killar har ju verkligen nytta av sina och verkar bära dem med stolthet!
Kram

Paulahelenas sa...

Hoppas att du får en härlig fredag!

Kram ,kram

Äppelblom sa...

Så fint du stajlat dina vovvar!
Trevlig helg och kram!

Anonym sa...

Åh så fina dom är i sina träningsoveroler. Nästa gång får du köpa ett par jeans på dressmann åt Peppe och bamse. kanske en skjorta med slips skulle passa också He he he he he he !!!!! Ha det bra !

Yvonne ♥ sa...

Snäll gubbe du har. Har du provat spikmattan på nacken??? Kram!

Diana sa...

Visst, jag tycker kanske inte det är så läckert med kläder på djur. Men om det behövs av praktiska själ så är det ju ursäktat. :) Cokerpäls är inte att leka med heller, allt detta torkande.

Majken sa...

Tror inte Zingo skulle vilja ha på sig en sån overall.. Men de är praktiska.. Två av mina grannar på gatan har PON & de är ju väldigt långhåriga & de har sådan overall till sina hundar...

Kram