Välkommen till mig

Kvinna i min bästa tid här och nu, lätt "övermogen" skulle man kunna säga.
Marita heter jag men kallas Mita här på bloggen,ett smeknamn jag gav mig själv när jag var liten och inte kunde säga Marita.
Gift sen ett antal år med LG, tre barn,vuxna och utflugna sen länge.Fyra barnbarn,Amanda och Ida som är systrar och så deras lillebror Alexander, sen lille Martin. Alla säger att barnbarn är livets efterrätt,och det stämmer. Kanske för att man kan njuta på ett annat sätt av dom i lagom doser..*L*...
Hundar älskar jag och det har blivit några under alla år. Just nu har jag två stycken, Peppe, en Rhodesian ridgeback, och sen lille Bamse en engelsk cockerspaniel.
Mitt motto är "lev här och nu" morgondagen vet man förbaske mig ingenting om..**

tisdag 9 april 2013

DOGGYBAG

Jag hörde att dom pratade om doggybag på radion, och att det ska göras mindre pinsamt att be om en sån. I Sverige tycker vi att det är väldigt pinsamt att be om en sådan.
I utlandet och speciellt i Amerika är det inget konstigt alls, och maten har man ju betalt för. Men jag vet inte hur jag skulle göra faktiskt, inte skrapa av det som blir kvar på tallriken i alla fall. Hur skulle ni kunna tänka er att göra?

Nu morgonrundan med vovvarna i det strålande solskenet...
Haa de...♥

24 kommentarer :

Yvonne sa...

Godförmiddag! Jag brukar be om doggibag.. Orkar sällan äta upp allt.... Men om det är lite kvar på tallriken så skrapar jag inte ,då låter jag det vara ... Idag ska jag hem på em... Stor kram !

Yvonne sa...

Jag får ta det i lugn takt .. Kram!

Dehäreja sa...

Är det verkligen till hunden dom tar med sig den överblina maten hem??!!
Njaäe... Jag hoppar nog över det momentet. Både för min och min hunds (mages) skull :-/

Underbar bild!

Paula´s Blogg sa...

Fina kläder nu hittade :)
Här blir det troligen shopping på lördagen.....el så fredagen, vi ska se nu hur det blir med allt.
Idag är det klädtvätt o vattengympa på programmet....Nu ska det bli lunch här..
Ha en bra dag!

kram

Herr Nilssons Fru sa...

Har aldrig tänkt på de, men de är väl en god ide att man får med sig de man inte ätit upp hem till hundarna:)

Kramiz

Solglitter sa...

Tänker lite som du ...inte skarpa av tallriken ......näää det är nog inte riktigt min grej...

Hoppas du får en finfin dag vännen
Kram Lollo

Rantamor sa...

Hmmm...
jag vet inte hur jag skulle göra,
inte skrapa mat av tallriken kanske.
Nä jag skulle nog äta så mycket jag orkar och resten får diskaren ta hand om...
Så har jag ju ingen hund heller...

=) =) =)

Men resterna hemma är jag rädd om det blir oftast något gott av dom me.

Tjingelingen från Rantamor.

Diana sa...

En gång bad jag om doggybag, det var på en thairestaurang och maten var liksom uppdelad i småskålar (och inte ihopgeggad, det hade nog inte varit så trevligt). Döm om min förvåning när jag fick betala typ tio spänn för lådan jag tog hem det i!! Okej för nån krona men tio?! Bah!

ansepanse sa...

jag tycker inte det skulle vara något konstigt alls att be om en doggybag, det är ju som du säger, man har ju betalat för maten
ha nu en fin vovverunda
kramar

Rigmor sa...

Nja...jag vet inte...tror inte det är så nyttigt för hundarna det vi petar i oss...och då slår det mej...man ger mer näringsriktig mat och är mer noga med sina husdjur än vad man är med sej själv!! Nu fick du mej att tänka till lite...*skrattar*...och Zambo äter faktiskt bara torrfoder,möjligen lite ris eller pasta i det. Han har aldrig smakat matrester...
Skön morgonpromenad avklarad här...hunden varit på torken en stund och nu ser köket och resten av huset ut som...ja en åker i alla fall!! Det fastnar mycket i pälsen...
Här var det lite uppståndelse härom kvällen. Mannen i huset hittade ett rådjur bakom vår kompost, som delvis var uppätet och delar av det låg utspridda, en massa tassavtryck runtomkring...Så efter en stund var det en deljägare och viltvårdare som kollade runt här, men kunde efter ett tag konstatera att det nog var varken lo eller varg som tagit det, utan att det förmodligen blivit påkört och sen släpat sej dit och sen gjorde räven resten. Men riktigt tryggt känns det dock inte...
Ha en riktigt skön fortsättning på dagen, och banne mej...det är vår i luften!!
Kram kram

Caroline sa...

Tycker det ska kunnas erbjudas halva portioner el stor el liten portion. För det är ju sällan man orkar äta upp allt.

Kram

moi sa...

EN gång har jag råkat ut för doggybag. Och det restaurangpersonalen som frågade om jag ville ha en. Min mor och jag hade beställ var sin 750 g hamburgare. Utan att inse hur mycket 750 g är.... Jag tog hem resterna och hade mat i två dagar till.
Annars kan jag nog bara tänka mig det på pizzerian. Ofta orkar jag bara äta hälften och blir sugen på resten nån timme senare.
Kram

Siita sa...

Skulle kunna tänka mej om det är gott o inte bara en liten slatt. Borde vara bättre med liten portion. Eller buffé så man tar det man vill.Kram

Carina Sjölund sa...

Jag tycker man helt klart kan be om det. Men jag är för feg att fråga, tror jag??? :)

Fin bild på gullepojkarna♥
Kramen i solen vännen♥

Diana sa...

Sv: Det var verkligen mört! Tänk dig överkokt kalopskött, ungefär så var själva konsistensen på köttet. :)

Lisbeth sa...

Med tanke på de stora portioner man får på vissa restauranger så vore det bra om det var mer etablerat att ta med sig. Ibland lämnar jag hälften. Vad jag vet så går ju resten i soporna. Skulle kunna kunna tänka mig att det fanns small medium och large att välja på. Då vore doggybag onödig. Vad fint pdu hittade på shoppingen. Kul med nytt när nu våren än kommer.
Ha en fin vecka kram

Lilla Kullan sa...

Så fina hundar.:-) Stina

Fina Frun sa...

Det har hänt att vi bett om doggybag faktiskt, men oftast blir det ju inget kvar på tallriken ;)

Annette sa...

Jag har aldrig faktiskt tänkt på det.Men jag har gäster som har frågat efter doggybag.På mitt förra jobb,där hände det lite till och från faktiskt.Så bekymrade dom ser ut,har matte sagt still.Kram vännen

Hörni sa...

I USA frågar de hela tiden om man vill ha med sig resterna. Jättebra tycker jag och det blir mer och mer vanligt här också.

Sötvovvarna, det är lika fina som vanligt. Kram

fianathome sa...

jag är alldeles för glupsk..lämnar aldrig kvar mat på restaurang men hemma skrapar jag ner allt gott till smånosarna :)
SÖÖTA de är - vill bara pussa på smånosarna!!
kram
Fia

Yvonne sa...

Nagelbitaren avklarad. Nu är jag hemma... Måste dubbelkolla dörren ... Nattikram oc pööss

Mickis sa...

nej jag tror jag skippar doggybagen... Fast som du skriver man har ju betalt för maten.. men jag har nog aldrig känt behovet...

Hoppas du har haft en bra dag!
Kram

Jjlovgren sa...

Dock är det inte du som skrapar ner det i en låda =) haha.
Utan när man är färdig och säger att man vill ha notan, så säger man bara jag vill ha med mig maten och dom gör jobbet åt dig bakom disken. =)
Jag tycker det är bra OM maten är så pass mycket att man betalar en del för den, är det liksom en potatis kvar skulle jag inte be om att få ta med mig maten haha. =)

Ha en jätte bra kväll. =) kram